Priserna klara: Så mycket kommer det kosta att ladda Kia EV6 på Ionity

Kia erbjuder två olika abonnemang för snabbladdning på Ionity.

Priserna klara: Så mycket kommer det kosta att ladda Kia EV6 på Ionity

Kia EV6 är riktigt bra på snabbladdning, mycket tack vare den 800-voltsteknik som bilen är utrustad med. Kia pratar inte så ofta om laddeffekt, utan brukar istället kommunicera en laddtid mellan 10 – 80 procent, något som ska ta 18 minuter. Det finns dock uppgifter som tyder på att maxeffekten är upp till 239 kW.

Vi har också skrivit om att EV6:ans plattformssyskon Hyundai Ioniq 5 kan ladda väldigt snabbt långt upp batteriprocenten.

Men det är ju fördelaktigt om priset för snabbladdning inte sticker iväg. Det är såklart Kia medvetet om och eftersom man sedan hösten 2019 är Kia en del av Ionitynätverket kan man erbjuda två olika snabbladdningsabonnemang för sina kunder.

Dels det som Kia kallar för Access-paketet, som innebär en månadskostnad på 49 kr/månad och en kostnad på 5,75 kr per kWh vid laddning på Ionity. Standardpriset på Ionity är annars 8,70 kr/kWh.

Vet man som kund med sig att man kommer att snabbladda mycket kan det istället vara fördelaktigt att teckna Power-paketet mot en kostnad av 139 kr/månad, och 3,10 kr/kWh vid Ionitystolpen.

Om man förhandsbokar en Kia EV6 under april månad och går vidare med en beställning innan årsskiftet så ingår Power-paketet under hela 2022.

Jag har beställt en Kia EV6.
Ja
30
291
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.