Porsche bygger egen batterifabrik – för prestandabatterier

Prestandabilar behöver prestandabatterier, menar Porsche och bygger sina egna – med ny batteriteknik.

Porsche bygger egen batterifabrik – för prestandabatterier

Porsches vd Oliver Blume säger i en intervju med Frankfurter Allgemiene Sonntagszeitung att man planerar att bygga en batterifabrik på tysk mark 

– Batterier är en nyckelprodukt för tyska bilindustrin, och vi måste ha produktion på hemmaplan.

Flera europeiska biltillverkare är i dagsläget beroende av batteritillverkning i Kina eller Sydkorea. Man säker därför efter andra lösningar, som ligger närmare hemmamarknaden. Volkswagen har lagt en order hos svenska Northvolt på 120 miljarder kronor, till exempel.

Men Porsche tar alltså saken i egna händer.

Det kommer att finnas en efterfrågan på högpresterande battericeller, och det är en Porschedomän. På samma sätt som vi tillverkar förbränningsmotorer med hög prestanda, vill vi nu ligga i framkant när det kommer till prestandabatterier, säger Oliver Blume.

I mars i år berättade Porsche att man utvecklar battericeller med silikonanoder, en lösning som gör att batteriet tål en högre arbetstemperatur än batterier med en grafitanod som är vanligt i dagens batterier.

I ett pressmeddelande skriver man att batterier med silikonanoder fungerar utan problem även i temperaturer uppåt 75 grader, medan dagens batterier trivs bäst i en temperatur på omkring 25-30 grader.

Klokt av Porsche att tillverka egna batterier.
Ja
117
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.