Svenska priser på Hyundai Ioniq 5 – billigare än Kia EV6

Idag släpper Hyundai priserna för nya elbilen Ioniq 5.

Svenska priser på Hyundai Ioniq 5 – billigare än Kia EV6

Hyundai Ioniq 5 och Kia EV6 är koncernsyskon och byggda på samma plattform – E-GMP. Hyundai presenterades först i februari i år, men det blev Kia som släppte de svenska priserna först.

Men nu är det alltså dags för Hyundai Ioniq 5 att få sin sin svenska prislapp. Initialt släpps två "First Edition"-versioner till försäljning.

First Edition-modellerna är välutrustade från start, och båda har ett batteripaket på 72,6 kWh. Det innebär en räckvidd, i bakhjulsdrivet utförande, på 48,1 mil enligt WLTP. Vill man åka fyrhjulsdrivet får man hålla tillgodo med den räckvidd på 46 mil enligt WLTP.

Väljer man den fyrhjulsdrivna versionen får man dock åtnjuta 306 hästkrafter, istället för de 217 hk som den bakhjulsdrivna versionen har. 

19-tumsfälgar, en AR-genererande Head Up Display, Apple Carplay/Android Auto samt ett premiumljudsystem från Bose är standard på First Edition-modellerna. Den har också ett rätt generöst bagageutrymme – 527 liter med baksätet i normalläge, 1.587 liter med det nedfällt. Det finns också en frunk som rymmer 57 liter.

Den maximala dragvikten är 1.600 kilo med bromsat släp.

Men så var det ju det där med priserna. De lyder som följer:

• Hyundai Ioniq 5 First Edition (2WD): 544.900 kronor
• Hyundai Ioniq 5 First Edition (AWD): 579.900 kronor

Hyundai öppnar orderböckerna för den begränsade First Edition-upplagan idag klockan 11.00. En beställning idag innebär en leverans efter sommaren.

Här kan du läsa allt om Hyundai Ioniq 5.

Jag kommer beställa en Ioniq 5 idag!
Ja
43
199
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.