Ny stor uppdatering för Polestar 2: Får efterlängtade funktionen

Nu kan (snart) Polestar 2-ägare använda sin mobiltelefon som bilnyckel.

Ny stor uppdatering för Polestar 2: Får efterlängtade funktionen

En ny stor mjukvaruuppdatering kör nu ut till Polestar 2 som framför allt innebär flera förbättringar på appen. Det innebär att Poelstar 2-ägare nu kan se batteristatus, förvärma kupén och låsa/låsa upp bilen på distans.

Men den mest efterlängtade funktionen, om man ska tro Polestars vd Thomas Ingenlath, är att ägarens mobiltelefon numera kan användas som nyckel. 

– Polestar Digital Key är en av de mest efterlängtade funktionerna, eftersom smidigheten i att slippa bära med sig en fysisk nyckel är ovärderlig. Att använda sin mobil som bilnyckel är vettigt i en tidsålder där vi sköter allt fler saker från telefonen, samt att den är den pryl du alltid bär med dig, säger Thomas Ingenlath. 

En Polestar 2 har 18 Bluetoothsensorer som känner av från vilket håll som ägaren närmar sig och kan på så sätt öppna den dörr som ägaren är närmast. För att starta bilen behöver mobilen befinna sig i fordonet.

De ägare som redan har Polestar 2-appen installerad kommer att kunna se de nya funktionerna i appen så fort den uppdaterats, men de nya funktionerna kommer inte att vara aktiverade förrän bilen fått sin mjukvara uppdaterad. 

Uppdateringen rullas ut från och med idag och Polestar är noga med att poängtera att det rör sig om beta-funktioner samt att fler funktioner kommer att adderas framgent.

 

Det var banne mig på tiden.
Ja
181
23
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.