Genesis tar omtag på Europa – lanserar tre elbilar i sommar

"Hyundais Lexus" gör ett nytt försök att slå sig in i Europa – med teknik från Kia EV6 och Hyundai Ioniq 5

Genesis tar omtag på Europa – lanserar tre elbilar i sommar

Elbilsmarknaden i Europa växer så det knakar. Det har gjort att många tillverkare har hoppat på möjligheten att antingen lansera, eller relansera på den europeiska kontinenten. DFSK och MG är exempel på sådana tillverkare.

Hyundais lyxbilsfalang Genesis vill inte vara sämre. Med en initial lansering av tre modeller hoppas man kunna etablera sig som ett alternativ till de tyska premiumtillverkarna.

Först ut är sedanen Genesis G80 och suven GV80 som kommer att finns att beställa från om med juni.

Den tekniska datan för Genesis G80 är hyffsat lovande. Fyrhjulsdrift, 0–100 km/h på omkring 5 sekunder, snabbladdning från 10–80 procent på 22 minuter och möjlighet till V2L. Den kommer också med möjligheten att koppla ifrån den främre motorn om man hellre vill åka bakhjulsdrivet (eller sänka förbrukningen).

– Den elektrifierade Genesis G80 blir den första helt eldrivna Genesis i Europa. Vidare kommer det också ytterligare två elbilar till Europa under detta året, säger Genesis i ett uttalande.

Om bilarna kommer till Sverige är än så länge oklart. Vi har ställt frågan till Hyundai Sverige utan att ha fått svar ännu.

Snygg ju!
Ja
139
21
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.