Svenska Volta Trucks växlar upp – lanserar fyra nya ellastbilar

Siktar på att sälja 27.000 lastbilar årligen år 2025.

Svenska Volta Trucks växlar upp – lanserar fyra nya ellastbilar

Känner du till Volta Trucks? Om du inte gör det behöver du inte känna dig dum. Faktum är att den svenska tillverkaren av eldrivna lastbilar har glidit lite under radarn. 

Hittills har man en lastbil på produktpaletten – Volta Zero. En 16-tons helt eldriven lastbil med upp till 20 mils räckvidd byggd för innerstadstransporter. Produktionen av Volta Zero ska dra igång i slutet av året, skriver Volta Trucks i ett pressmeddelande.

Idag presenterar man dessutom ytterligare tre modeller med lite olika storlekar. Redan år 2023 presenterar man den dels en större 19-tonsmodell och en mindre på 7,5 ton, som dessutom ska nå kunder i slutet av samma år.

I slutet av förra året tig Volta Truck emot en stororder på 1.000 exemplar av Volta Zero från franska Petit Forestier, Europas största kyltransportsföretag.  Inte speciellt konstigt kanske med tanke på att Paris förbjuder förbränningsbilar inom den kommersiella trafiken redan 2024, och alla franska städer med ett invånarantal på över 150.000 måste ha "lågutsläppszoner" samma år.

Volta Trucks egna prognos pekar på att marknaden för eldrivna lastbilar i storleksspannet 7,5 – 19 ton kommer att vara en 100 miljarder-dollar marknad i slutet av 2025.

Man siktar nu på en bred marknadsintroduktion med europeiska storstäder som London, Paris och Madrid som initialt huvudfokus. Därefter kommer man att blicka först västerut mot USA och sedan Asien.

Var produktionen ska vara belägen är, något oroande, inte fastställt men man tittar på potentiella platser i bland annat Spanien. Men respektive marknad ska ha en egen produktionsanläggning för att undvika långväga transporter.

Hoppas det håller.
Ja
90
9
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.