Nu kan du titta på tv i Polestar 2

Polestar har lanserat flera videoströmningstjänster till elbilen 2:s infotainmentsystem.

Nu kan du titta på tv i Polestar 2

Polestar fortsätter att rulla ut nya appar och funktioner till det Google-utvecklade infotainmentsystemet Android Auto i deras elbil 2. För inte allt för länge sedan skrev vi om att den populära elbilsappen A Better Routeplanner släppts till systemet.

Nu släpper Polestar en egen videoströmnings-app till bilen som kan användas för att titta på flera olika strömningstjänster, exempelvis SVT Play. Med det ska det nu gå att titta på tjänsterna direkt i bilens 11-tumsskärm medan bilen står parkerad eller laddar. Systemet funkar nämligen endast när bilen står still.

– Vi har släppt den nya Polestar-appen i betaform så att våra kunder kan börja njuta av fördelarna med videostreaming i bilen, säger Thomas Ingenlath, vd Polestar, i ett uttalande.

Med betaform menas att det ännu rör sig om en inte helt färdig version, som Polestar trots det vill släppa till 2-ägarna för att testa den i verkligheten.

– Vi kommer att få feedback – både bra och dålig – som hjälper oss att förfina appen baserat på tusentals användare snarare än en liten begränsad skara. Vi kommer också att fortsätta lägga till kanaler i framtiden, vilket ger appen en enorm tillväxtpotential eftersom den kan integrera i princip alla webbaserade streamingtjänster, fortsätter Thomas Ingenlath i uttalandet.

Enligt Polestar ska det bland annat gå att titta på nyheter och vissa nationella TV-stationer, "samt en videospellista som är framtagen av Polestar". Förutom SVT i Sverige inkluderar det vid lanseringen TV2 i Norge samt GoPlay och RTBF i Belgien. Som synes i artikelbilden ovan finns även BBC Ideas, Al Jazeera English och tyska Tagesschau tillgängliga på alla europeiska marknader. Mer innehåll "kommer adderas på sikt", uppger man.

Googles infotainmentsystem Android Auto, som Polestar 2 använder, återfinns även i plattformssyskonet Volvo XC40 P8 Recharge. Det sägs dock i nuläget inget om Polestars nya app kommer släppas till den också.

Att använda den nya videoströmningsappen ska inte innebära någon extra kostnad, menar Polestar. All surfdata som föbrukas av appen ingår nämligen i bilens dataplan.

Jag brukar sitta kvar i min elbil medan den laddar.
Ja
15
14
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.