Första bilderna på eldrivna Porsche Macan

Eldrivna Macan blir första modellen på helt ny plattform.

Första bilderna på eldrivna Porsche Macan

2023 är det dags för premiär Porsche Macan som elbil, vilket är två år senare än vad vi rapporterade 2019. Uppgifter gjorde då gällande att eldrivna Macan skulle ha premiär i år, 2021, med 700 hk och 1.000 Nm. 

Miss på lanseringsåret alltså. Vad avser effekt och vridmoment kan vi varken bekräfta eller dementera. Vad vi däremot vet är att Porsche nu är färdiga med den delen av utvecklingen av bilen som sker bakom lyckta dörrar.

Eldrivna Macan blir den första Porschen att rulla på Volkswagengruppens nya elbilsplattform PPE (Premium Platform Electric), som enligt Porsche ska innebära klassledande prestanda.

Dr. Michael Steiner och två tungt maskerade Porsche Macan. Kan det vara en Macan Coupé till vänster?

– Eldrivna Porsche Macan kommer att vara den sportigaste modellen i sin klass. Den kommer att ha samma 800-voltsarkitketur och därmed kunna ge Porsches typiska upprepbara "E-Performance", likväl som lång räckvidd, säger Porsches utvecklingschef Michael Steiner. 

Även om inget är bekräftat av Porsche så bör 800-voltssystemet innebära snabb likströmsladdning, förhoppningsvis i paritet med storebror Taycans 270 kW.

Vi har dock en faceliftad version av Macan att vänta under 2021, men då adderas alltås ingen eldrift till modellprogrammet, utan det är nog i första hand en rent kosmetisk uppdatering.

Porsche Macan som elbil kommer bli en storsäljare.
Ja
104
17
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.