Läcka: Porsche Taycan GTS och Sport Turismo kan vara på gång

Porsche verkar ha en GTS-version av sin elbil Taycan på gång, enligt nya uppgifter som läckt ut på ett entusiastforum. Även en till kombivariant ska vara på gång enligt samma källa.

Läcka: Porsche Taycan GTS och Sport Turismo kan vara på gång
Taycan Cross Tursmo har höjd markfrigång plus skärmbreddare och stänkskydd i plast. Sport Turismo väntas bli lägre och sakna plastdetaljerna. Den väntas också komma med bakhjulsdrift längre fram.

Gran Turismo Sport är ett namn som hos Porsche brukar pryda extra sportiga modeller, om än inte riktigt lika snabba sådana som värstingarna Turbo, Turbo S eller för den delen GT2. Däremot brukar GTS-beteckningen betyda att man får allt i utrustningsväg (till den mån det är möjligt hos tillvalsglada Porsche).

Det har sitt ursprung på mitten av 60-talet då modellen 904 officiellt döptes till Carrera GTS för att Porsche ville undvika att bli stämda av Peugeot. Fransmännen ansåg nämligen att de hade ensamrätt på tresiffriga modellnamn med en nolla i mitten.

Nu uppger en användare på ett Taycan-entusiastforum att han fått se en modellista där både Taycan GTS och Sport Turismo GTS fanns med. Om det stämmer så betyder det att det även kommer en lägre kombi-Taycan utan skärmbreddare i plast. Det var något vi på ams fick höra indikationer på redan i samband med första Sverigevisningen av den upphöjda Taycan Cross Turismo.

Foruminlägget har i skrivande stund plockats ned av användaren, men går att läsa med hjälp av sajten Wayback Machine. Sajten InsideEVs har även publicerat en bild som ser ut att visa en Porschesajt där de två modellerna figurerar.

Om modellerna följer tidigare Porschekonvention lär de passa in mitt emellan dagens Taycan 4S med 571 hästkrafter och Turbo (utan S) med 680 hästkrafter och det större 93,4 kWh-batteripaketet (som finns tillval till 4S) i programmet.

Hoppas uppgifterna stämmer!
Ja
84
4
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.