"Mercedes har fattat det här med laddsladdar!"

Krulliga kablar underlättar livet för den som kör en laddbar bil.

"Mercedes har fattat det här med laddsladdar!"

Det finns en sak som ofta är både irriterande och osmidig med att köra en laddbar bil, nämligen proceduren med att koppla i och ur sladden. Just det sistnämnda är värst. För man måste göra det med viss omsorg för att få till en snyggt samlad linda. Beroende på bilmodell och var man förvarar kabeln behöver man eventuellt även se till att den är tillräckligt kompakt lindad för att få plats under till exempel bagagegolvet.

Undertecknad står inte ut med att ha sladdar som ligger löst olindade och huller om buller i skuffen. En kollega på förlaget slänger ner laddkabeln till sin tjänstebil i en plastback i bagaget utan minsta ansträngning till att samla ihop den. Förmodligen har jag en släng av OCD, för jag känner lite panik varje gång jag ser det.

Allra värst är kombinationen laddsladd och vinterväder. Ofta ligger ju kabeln på marken och blir blöt, iskall och skitig. Då är det verkligen inte kul att försöka linda ihop sladden snyggt.

Mercedes förstår den här problematiken. De skickar därför med krulliga kablar till sina laddbara bilar. Handhavandet är otroligt mycket trevligare! Sladden är kompakt, den slipper ligga och bli skitig på marken, och det går snabbare att koppla ur och lägga undan den. Det märks att någon i Stuttgart har tänkt mer på användarvänlighet än vad andra bilmärken har gjort. Tack för det!

Man behöver dock inte köra Mercedes för att använda krullig laddsladd. Det finns att köpa på tillbehörsmarknaden. Om jag hade en laddbar bil skulle det vara det första jag gjorde för att få mer sinnesfrid i vardagen. 

Vid tangentbordet,

John Eriksson

Jag känner igen mig i detta!
Ja
145
26
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.