Nu laddar Volvo- och Polestar-ägare billigare på Ionity

Plugsurfing-avtalet bär äntligen frukt – billigare priser på Ionity.

Nu laddar Volvo- och Polestar-ägare billigare på Ionity

För ganska precis ett år sedan kunde vi rapportera om att Polestar och Volvo inlett ett samarbete med betalningslösningen Plugsurfing. Samarbetet har hittills bara inneburit att det följt med ett konto och en RFID-tagg med bilen vid köp. Något man annars enkelt kan fixa på egen hand – gratis.

Men nu, ett år senare, har samarbetet burit frukt. Från och med den första juli i år så kommer det kosta 3,53 SEK per kWh för Volvo och Polestar-ägare att ladda på Ionity. 

Priserna kommer att gälla för befintliga ägare under ett år från och med 1 juli. För nya ägare kommer de nya priserna att gälla i 12 månader från köpet. Det är viktigt att man startar sin laddning med taggen eller med Plugsurfing-appen om den har kopplats ihop med taggen som följde med vid leverans. 

"Att bara scanna QR-koden på laddstationen kommer inte ge det rabatterade priset", skriver Polestar i sitt pressmeddelande.

För Polestars del gäller, förutom för redan befintliga kunder, dock bara nya ägare som beställer sin bil innan 31 december 2021. Någon sådan begränsning har inte kommunicerats från Volvo.

– Detta är ett utmärkt exempel på hur samarbete på den ständigt växande marknaden för offentlig laddningsinfrastruktur kan användas för att gynna våra kunder, säger Thomas Ingenlath, vd på Polestar.

Vad priserna blir när detta "rea-år" löpt ut vet vi inte. Polestar skriver att "framtida förändringar av priser kommuniceras så snart detta är möjligt."

Äntligen!
Ja
118
13
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.