Elon Musk om nya Model S Plaid: ”Snabbare än en Porsche och säkrare än en Volvo”

Teslas nya värsting började levereras inatt.

Elon Musk om nya Model S Plaid: ”Snabbare än en Porsche och säkrare än en Volvo”

Tesla Model S såg dagens ljus 2012 och är alltså snart tio år gammal. Då var konkurrensen på marknaden för stora eldrivna sedaner inte speciellt hård. Inom kommer det dock att ändra sig i och med att Lucid Air har premiär och framför allt Mercedes EQS.

Kanske är det därför som Elon Musk spänner musklerna ordentligt med nya Tesla Model S Plaid. Och han håller inte tillbaka när han beskriver bilen på nattens "delivery event".

– Den är snabbare än en Porsche och säkrare än en Volvo, sade Elon Musk då.

För lite sedan meddelade också Elon Musk att den tilltänkta modellen Model S Plaid+ skrotas eftersom "Plaid är lika bra".

0–100 km/h i en Tesla Model S Plaid ska gå på 2,1 sekunder och kvartsmilen tar bara 9,23 sekunder. Effekten är hisnande 1.020 hk och motorerna är tre till antalet – en fram och två bak.

I Sverige kostar en Model S Plaid från 1.397.990 kronor. En beställning idag ger en uppskattad leverans under första kvartalet nästa år.

Nedan syns en film från nattens event där en Model S Plaid gör, enligt videons rubrik, 0–200 km/h på 6,1 sekunder med tre passagerare plus förare. Eftersom videon inte innehåller någon hastighetsangivelse kan vi inte vidimera att det stämmer. Däremot kan vi konstatera att det går undan som tusan!

Tesla Model S Plaid är den grymmaste elbilen!
Ja
160
163
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.