Opel tar omtag på Grandland – ändrat namn och snyggare design

Ny design och teknik ska få fart på försäljningen av Opel Grandland.

Opel tar omtag på Grandland – ändrat namn och snyggare design

För några dagar sedan kunde vi skriva om nya Opel Astra som visade upp ett nytt, vassare formspråk. Det är i fronten som förändringarna är som tydligast och det nya utseendet kallas för Opel Vizor, som sedan tidigare också kan ses på Opel Mokka. 

Försäljningen av Opel Grandland har inte gått som planerat i Sverige, och man har bara sålt strax över 1.100 exemplar sedan början av 2020.

För att få fart på siffrorna får nu Grandland en rad nyheter. För det första lyfts bokstaven "X" ur namnet och modellen heter nu kort och gott Grandland. Mer handfasta uppdateringar finner vi på insidan.

 

Grandland utrustas med Opels nya infotainmentsystem "Opel Pure Panel" som består av två sammanväxta, parallella skärmar som utgår både infotainment och intrumentkluster.

Vidare får nya Grandland också flera nya säkerhetssystem, där Night Vision är det som smäller högst. Rent tekniskt är det en infraröd kamera som kan upptäcka och varna  för fotgängare och djur under mörkerkörning. 

När Grandland lanseras senare gör den det med två laddhybridalternativ, antingen två, eller fyrhjulsdriven. Eftersom Opel tillsammans med bland annat Peugeot är det nog en inte alltför vild gissning att det kommer vara samma drivlinor som i Peugeot 3008 Hybrid och Hybrid 4.

Snygg!
Ja
126
13
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.