Bekräftat: Land Rover Defender får vätgasdrift

Jaguar Land Rover satsar på bränsleceller – vätgasdriven Defender börjar testas i år.

Bekräftat: Land Rover Defender får vätgasdrift

Vätgasbilarna är inte många. Vi har två generationer Toyota Mirai och Hyundai Nexo. Dyr teknik och få tankställen är de största flaskhalsarna. Tankstationer ska det dock bli fler av, sedan ett danskt företag aviserat en storsatsning i Norden.

Men kommer det finnas några bilar att tanka med vätgas då? Kanske det, för nu verkar det som att ovan nämnda modeller får sällskap från England – nämligen av Land Rover Defender FCEV.

Den brittiska tillverkaren (som ägas av indiska Tata Motors) rapporterar om att den nya modellen ska börja testas skarpt på engelska vägar i slutet av året.

Utan att nämna några specifikationer i detalj så meddelar Jaguar Land Rover att Defender FCEV får en battericellsstack, elmotorer och ett stort batteripaket. Någon räckvidd mellan tankningarna delar man inte med sig av.

– Vi vet att vätgas har en roll att spela i framtidens drivlinor inom hela transportsektorn, tillsammans med elbilar. Bränslecellsbilar har inga lokala utsläpp och möter de krav som vi på Jaguar Land Rover ställer på våra modeller, säger Ralph Clague, chef för vätgas och bränsleceller på JLR.Bra satsning!
Ja
53
10
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.