Sveriges billigaste bilköp!

Efter att ha frågat er läsare har vi nu kommit fram till den bil som utan tvekan ger mest bil för pengarna! Den kostar inte mer än en bricklunch om dagen!

Sveriges billigaste bilköp!
Du gissade rätt, visst var det en MG ZS EV.

Bilutvecklingen går blixtsnabbt men frågan är om inte prisutvecklingen på nya bilar har tagit ännu större kliv? När vi skrev om privatleasing för sex år sedan i nummer 23/2015 kostade en Volvo V40 T2 211.280 kronor att köpa. Privatleasingavgiften var då 3.452 kronor.

I dag kan man privatleasa många riktigt fina bilar för den summan. Man får exempelvis en Volvo XC40 T2 (pris 282.900:- ) för 3.195 kronor per månad.

Betydligt mycket mer bil och dessutom har förhoppningsvis lönen ökat under dessa sju år. Det vill säga mycket mer bil för pengarna.

Läs gärna vår stora guide till privatleasingen här: (länk till artikeln från Bilköpsguiden)

Men det riktigt stor som hänt är givetvis intåget av elektrifierade bilar som förbättrar kalkylen på många vis. Först och främst har dessa en skatterabatt på 70.000 kronor, vilket trycker ner priset ordentligt. Sedan är servicebehovet lågt – kostnaden likaså. Lägg till en skatt på blott 360 kronor och extremt låg driftkostnad om man kan ladda hemma så blir månadskostnaden exceptionellt låg.

Vilket är då det absolut mest ekonomiska bilinnehavet man kan ha i dag?

Svaret måste vara den eldrivna suven MG ZS. Pris 339.900 kronor som kan privatleasas för 1.990 kronor i månaden med en körsträcka på 1.000 mil per år. Går du ut och äter en bricklunch för 100 kronor varje arbetsdag i månaden blir månadskostnaden den samma som hyran av bilen!

Som sagt, jämför det med 3.452 kronor för en Volvo V40 för sju år sedan.

Enligt WLTP-siffrorna ska MG:n gå 263 km på en laddning och den har fått fem stjärnor i Euro NCAPS krocktest.

Vi ska givetvis testa bilen så snart vi kan, men den som behöver transport från A till B så billigt som möjligt behöver inte fundera så mycket mer.

Ja
239
42
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.