Första bilden på Polestar 3 – ska byggas i USA

Ska byggas i Volvos anläggning i Ridgeville, South Carolina – endast för amerikanska kunder.

Första bilden på Polestar 3 – ska byggas i USA

Vad nu? Kommer det ingen Polestar 3 till Sverige? Jodå, men det kommer att byggas i Kina, bekräftar Polestars informationschef Brent Ellis i ett mail till Recharge.

Men de Polestar 3, som beskrivs som "en aerodynamisk, helelektrisk prestanda-SUV", som ska säljas i USA kommer att byggas i USA, meddelar Polestar i ett pressmeddelande.

Polestar 3 blir intressant på många sätt. Dels för att det är Polestars andra elbil (det svåra andra albumet), och dels för att den ska byggas på Volvo Cars nya plattform SPA2. Samma plattform ska ligga till grund för Volvos kommande elbilar, inte minst nästa generation av XC90.

Det också med den plattformen som Volvo ska "bli ledande inom snabbladdning och räckvidd".

Anledningen till att man förlägger en del av tillverkningen i USA är för att hålla leveranstiderna och priserna nere.

– Med produktion i USA minskar både leveranstider och den miljöpåverkan som kommer av att bilar nu inte behöver transporteras mellan kontinenter. Den lokala produktionen kommer dessutom ha en positiv inverkan på priset på Polestar 3. Allt detta gör att Polestar blir ännu mer konkurrenskraftigt på den så viktiga amerikanska marknaden, säger Dennis Nobelius, Chief Operating Officer på Polestar.

Produktionen av Polestar 3 drar igång under 2022.

Denna siktar jag in mig på!
Ja
118
95
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.