Bensinfri el-mack öppnar i Stockholm city

Parkeringsbolaget Aimo har fått bygglov för en el-mack i centrala Stockholm där man kan hämta paket, handla mat och underhålla bilen medan bilen snabbladdar.

Bensinfri el-mack öppnar i Stockholm city

El-macken kommer att byggas i ett p-hus på  Regeringsgatan i Stockholm. Olika tjänster kommer att testas på macken och sedan utvärderas. Slår försöker väl ut ska liknande anläggningar byggas i fler städer. 

– Vi vill gå från att vara ett traditionellt parkeringsgarage till att bli en hubb för hållbarhet och mobilitet, med kundfokus som största drivkraft. Det här är ett tydligt första steg på vägen, säger Peder Ståhlberg, VD på Aimo Park i ett pressmeddelande.

Försäljningen av livsmedel och andra produkter kommer att fungera på liknande sätt som i Amazon Go-butikerna med självbetjäning. 

– Man åker ingenstans för att parkera, man parkerar överallt för att göra något annat. Kan vi samla fler ärenden på en och samma plats underlättar det inte bara för individen utan avlastar även innerstadstrafiken. Äger du en elbil och verkar i Stockholm city behöver du i dag åka långt utanför för tullarna att hitta superchargers, säger Peder Ståhlberg.

 
Bra koncept!
Ja
254
24
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.