Renaults nya drag – två nya billiga elbilar

Ny strategi presenterad – 10 nya elbilar innan 2025.

Renaults nya drag – två nya billiga elbilar

Renault har i dag, under ett event som de kallade för eWays ElectroPop, avslöjat sina elbils-, och elektrifieringsplaner för framtiden. I den planen ingår att återuppliva de klassiska Renaultmodellerna 4 och 5 – men som elbilar.

Att Renault 5 skulle bli verklighet var känt sedan tidigare, men Renault 4:s återuppståndelse är en nyhet. Det kommer dock tillbaka med namnet Renault 4ever. Om det står sig till produktion återstår att se.

En annan glädjande aspekt är priset. Båda modellerna ska vara lägre prissatta än nuvarande Renault Zoe. Det innebär alltså en prislapp på under 364.990 kronor.

Båda modellerna kommer att få helt ny teknik i form av batterier och elmotorer som är utvecklade av Renault själva. Klart är också att både 4 & 5 ska byggas på Renaults nya CMF-BEV-plattform.

Det är också där Renault kan spara pengar, och man uppger att produktionskostnaden av den kommande Renault 5 ska vara 33 procent lägre än för Renault Zoe.

Renault ska också, tillsammans med franska start up-bolaget Verkor, utveckla och bygga batterier till kommande något större modeller. Produktionskapaciteten på den nya fabriken ska hamna på 10 GWh till en början, med möjlighet att skala upp till 20 GWh. Produktionen ska inledas under nästa år.

Planen är att hitta en strategi tär kostanden på batterier kan sänkas. Målet är 100 dollar/kWh år 2025 och 80 dollar/kWh 2030. Då ska också solid state-batterier introduceras.

Lockande med billiga elbilar!
Ja
544
20
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.