Premiär: Elektriska folkabussen XBUS klassas som en fyrhjuling och har 60 mils räckvidd

Tyska Electric Brands visar nu upp sin kompakta, elektriska folkabuss i körbar prototypform. Den ska vara så liten och lätt att den går att klassa som en fyrhjuling.

Premiär: Elektriska folkabussen XBUS klassas som en fyrhjuling och har 60 mils räckvidd

De senaste åren har det haglat datorrenderingar på elbilskoncept i våra inkorgar här på redaktionen. Många startupbolag har olika intressanta eldrivna fordon på gång. Vissa har visat sig inte vara mer än så medan andra av allt att döma snart blir verklighet – exempelvis amerikanska Rivians pickup R1T.

Nu kan vi nog lägga till ett till nytt tillverkarnamn på minnet. Tyska Electric Brands har nu visat upp en fysisk prototyp av XBus, tidigare eBussy, en elektrisk folkabuss i miniatyrformat.

Den ska vara så liten (3,96 meter lång, 1,64 meter bred och 1,96–2,03 meter hög) och lätt (under 600 kg utan batteri och tillbehör) att den passar in i EU-fordonsklassen L7e-B2 som egentligen är till för flersitsiga fyrhjulingar som exempelvis Can-Am Maverick.

XBus har en modulkonstruktion och ska gå att bygga om "på nolltid". Den verkar i första hand dock säljas färdigbyggd i en av de åtta på bilden.

Den lilla XBus ska vara något av en legokonstruktion och erbjuds med två olika grundchassin: vanliga Standard/City och den 7–10 cm högre Off-road. Karossens moduler ska snabbt kunna bytas ut och arrangeras in i som mest åtta olika konfigurationer – (camper-)buss, van, lastbil, flaklastare eller pickup. Beroende på kaross ska utrymme finnas för tre personer inkluderande förare och/eller en maxlast på upp till 1.000 kg.

Prestandamässigt har XBus en elmotor med en maxeffekt på 75 hästkrafter (56 kW) och en kontinuerlig effekt på 20 hästkrafter (15 kW). Det är inte mycket men med tanke på den mycket låga vikten lär XBus ändå kunna röra på sig – om än bara upp till en toppfart på 100 km/h.

Här syns solpanelerna på protypens tak.

Lång räckvidd utlovas

Desto mer imponerande är räckviddssiffran som nämns. XBus ska enligt Electric Brands kunna ta sig "upp till 600 km" på en laddning med hjälp av takmonterade solpaneler. Hur den siffran mätts framgår dock inte så det lär inte vara testat med EU:s WLTP-körcykel. Den låga toppfarten lär dock bidra en hel del till att hålla bilens förbrukning nere.

Batteripaketet varierar i storlek (delvis beroende på kaross), 10–30 kWh, och kan laddas med som mest 11 kW AC. Någon snabbladdning är det inte tal om, åtminstone i dagsläget. Litiumjonbatterierna i batteripaketet ska vara tysktillverkade och helt koboltfria. Exakt vilken batterikemi man använder för att kunna säga detta nämns inte.

Inredningen på prototypen är modern och teknikstinn med en centralt monterad pekskärm.

Olyckligt namnval

Tidigare hette XBus "eBussy" men nu har Electric Brands döpt om den till XBUS. Anledningen lär ha varit att ordet bussy är ett sexuellt slanguttryck på engelska (som du bör undvika att Googla på jobbet) vilket företaget tidigare verkar ha varit helt omedvetet om. En miss av samma rang som Honda Fitta.

Går att förhandsboka

Produktionsstarten för XBus är bokad till mitten av 2022 i staden Itzehoe i Schleswig-Holstein, inte allt för långt söder om gränsen till Danmark. Bilen går redan nu att förhandsboka på Electric Brands sajt där Stockholmsbaserade Callisma AB redan står listade som svensk återförsäljare.

I konfiguratorn lyckas vi som bäst få ner priset till motsvarande 202.450 svenska kronor (inkluderande 25 procent moms) för en XBus Pickup med standardchassi. Det är nästan i klass med "Europas billigaste elbil", Dacia Spring. Förhandsbokningsavgiften är då 1.895 euro eller 19.270 kronor.

En perfekt stadsbil, jag ska boka en!
Ja
188
97
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.