Fords bisarra grepp – som ska locka elbilsköpare

Kunderna har sagt sitt – detta kommer de sakna mest med förbränningsbilarna.

Fords bisarra grepp – som ska locka elbilsköpare

För det första: Detta är inget jättetidigt eller supersent aprilskämt. Men saken är Ford har gjort en undersökning bland sina kunder där man frågat vad de saknar mest från en förbränningsbil när de kör elbil. Svaret? Doften av bensin.

En av fem tillfrågade svarade att just bensindoften var det som de skulle sakna mest, och 70 procent svarade att de skulle sakna doften av bensin till viss del.

Som ett givet svar till kunderna så har Ford helt enkelt skapat en parfymdoft som ska få en elbil att dofta som en förbränningsbil. Namnet? Mach-Eau. Såhär beskriver de Ford Mach-Eau.

– Doften är designad för att hjälpa våra kunder in i den elektrifierade världen genom deras luktsinne. Istället för att bara dofta bensin är Mach-Eau designad för att behaga alla näsor. En dyr doft med rökiga toner, gummi och även lite djuriska inslag som en blinkning till Mustangarvet.

Tråkigt nog (eller?) så ska Ford inte sälja Mach-Eau, utan ska mer fungera som en manifestation i vad man kan göra för att få människor mer intresserade av att köra elbil.

Är du övertygad?

Mach-Eau GT.

Jag vill ha!
Ja
92
227
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.