Första bilderna på Mercedes-Benz EQE

Mercedes nästa elbil bygger på samma plattform som nya EQS men blir mindre. Nu har man delat de första bilderna på denna "elektriska E-Klass" som ska tillverkas både i Tyskland och Kina.

Första bilderna på Mercedes-Benz EQE
Säljstarten av Mercedes-Benz EQE ska ske nästa år.

Mercedes-Benz ska bli helt elektriskt till 2030 och tills dess ska man rulla ut flera nya elbilar. Härnäst på tur är Mercedes-Benz EQE vars premiär nu ska ske på bilsalongen IAA i München den 9 september. Inför det har tillverkaren släppt några "teaserbilder" på den kommande elbilen.

EQE bygger på samma dedikerade elbilsplattform, EVA, som det nyligen premiärvisade elektriska flaggskeppet EQS. Produktionen ska ske i Bremen, Tyskland och i Beijing, Kina.

Av bilderna att döma syns släktskapet tydligt både in- och utvändigt. Enligt elbilsavdelningen Mercedes-EQ kommer EQE visa "hur sportig och bekväm en elektrisk mellanklass-sedan kan vara" och sätta en ny standard för klassen.

Självfallet ska den kombinera både "dynamisk prestanda och väghållning" och "bekvämt resande".

Interiören på Mercedes-Benz EQE är likt det mesta Mercedes visat på sistone skärmstinn.

Det är alltså inte mycket som avslöjas om den nya modellen i dagsläget, så vi kan nog vänta oss en och annan till "teaser" i augusti.

AMG EQS och El-Maybach

Förutom premiärvisningen av EQE ska Mercedes också visa upp den i Kina redan premiärvisade sjusitsiga elsuven EQB på IAA-mässan.

AMG ska också visa upp sin första elektriska sedan på mässan. Förmodligen rör det sig om den 760 hästkrafter starka version av EQS som Recharges chefredaktör Alrik Söderlind fick titta på i samband med sin provkörning.

För den som tycker det inte är nog ska även superlyxavdelningen Mercedes-Maybach visa ett sedankoncept som för märket in i "den elektriska mobilitetens tidsålder".

Det ser lovande ut så här långt!
Ja
183
33
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.