Uppgifter: Rivian i samtal om elbilsfabrik i Storbritannien

Den Amazon- och Ford-backade elbilsuppstickaren Rivian ska ha haft samtal med den brittiska regeringen om att bygga en fabrik i landet.

Uppgifter: Rivian i samtal om elbilsfabrik i Storbritannien

Det är sedan tidigare bekräftat att Rivian planerar att äntra den europeiska marknaden med sina två elbilssyskon, pickupen R1T och suven R1S, år 2022. Nu kommer uppgifter om att man även planerar att belägga en fabrik här.

Det är brittiska Sky News som rapporterar att hemliga samtal ska hållits i flera veckor mellan företaget och den brittiska regeringen om att bygga en fabrik i Bristol.

Enligt nyhetskanalen ska samtalen inte vara särskilt långt gångna ännu och enligt anonyma källor ska Rivian ha fått moterbjudanden från Tyskland och Nederländerna.

Om bygget skulle bli av kan investeringen vara värd en "bra bit över" 1 miljard brittiska pund, cirka 12 miljarder kronor, ska källorna ha tillagt.

Rivian lär ha resurserna som krävs, tidigare denna månad drog man in ytterligare 2,5 miljarder dollar, eller drygt 21,5 miljarder kronor, från sina investerare. I dagsläget har man bara en fabrik i Normal, Illinois men det finns även planer på att bygga en till i hemlandet – exakt var är dock ännu oklart.

Det brittiska departementet för näringsliv, energi och industristrategi (BEIS) ska för sin del ha avböjt att kommentera uppgifterna.

– Vi jobbar för att attrahera investeringar i Storbritannien för att snabba på tillväxten av nya industrier, men vi kan inte kommentera spekulationer om individuella investeringar, säger en talesperson till Auto News.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.