Inofficiellt: Tesla Cybertruck har nu 1,26 miljoner förhandsbokningar

Intresset för Teslas elektriska pickup är fortsatt mycket stort, enligt en inofficiell källa.

Inofficiellt: Tesla Cybertruck har nu 1,26 miljoner förhandsbokningar
Tesla Cybetruck utställd på Petersen Automotive Museum i Los Angeles ifjol.

Tesla Cybetrucks avtäcktning i november 2019 blev ett riktigt skräll, inte minst på grund av missen med det "supersäkra" glaset som krossades på scen. Den extrema designen i rostfri plåt föll dock många i smaken och inom bara något dygn hade pickupen över 200.000 förhandsbokningar.

Nu kan de vara uppe i så mycket som 1,26 miljoner, enligt en inofficiell bokningsspårare som skapats av användare på forumet Cybertruck Owners Club. Drygt 17.000 av dessa ska ha lagts förra veckan. Summan är beräknad utifrån insamlade bokningsnummer från faktiska förhandsbeställningar.

Knappt hälften av bokningarna (47,9 procent) gäller mellanvarianten av Cybetruck med två elmotorer som ska kunna accelerera 0–96 km/h på 4,5 sekunder. Värstingen med med tre elmotorer och en acctid på 2,9 sekunder ligger tvåa (44,8 porcent) medan den långsammaste (6,5 sekunder 0–96 km/h) med en elmotor är minst populär (7,3 procent).

Kontantinsatsen är sedan tidigare låg, endast 100 dollar oavsett modell, och förhandsbokningarna är inte bindande. Det betyder ändå att Tesla nu kan ha fått in över en miljard kronor bara i förhandsbokningar – i praktiken ett kostnadsfritt lån.

Om alla som förhandsbokat en Cybetruck fullföljer sina köp skulle det innebära intäkter värda över 680 miljarder kronor för Tesla.

Elon Musk avslöjade dock i en poddintervju med Auto News ifjol att bilen inte kommer till Europa på grund av att den kantiga designen inte lär klara av EU:s regler, förmodligen de rörande fotgängarskydd vid kollisioner.

– Men det är lugnt, vi kan alltid bygga en lite mindre version av Cybertruck i framtiden, som förhoppningsvis kan klara EU:s reglemente, sa Musk då.

Produktionsstarten av vanliga Tesla Cybertruck ska nu enligt uppgift vara spikad till nästa år. Den ska då tillverkas på Gigafactory Texas som just nu är under uppbyggnad i den så kallade "ensamma stjärnans delstat".

En annan "elpickis" som fått många förhandsbokningar är för övrigt nya Ford F-150 Lighting. Förra veckan, lite mer än två månader efter premiären, meddelade Ford ska man ha fått över 120.000 förhandsbokningar på den. Utav dessa ska tre fjärdedelar vara kunder som inte kört Ford tidigare.

Tesla Cybetruck är heltuff, jag vill ha en!
Ja
91
112
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.