Volkswagenchefen rasar mot Ionity – ”Sorgligt tillstånd”

Herbert Diess ryter till mot det egna laddnätverket: "Det här är allt annat än en premiumupplevelse!"

Volkswagenchefen rasar mot Ionity – ”Sorgligt tillstånd”

Bilsemestern genom det berömda Brennerpasset på den österikisk/italienska gränsen med nya Volkswagen ID 3 Pro S gick inte helt som planerat för Volkswagens koncernchef Herbert Diess.

ett inlägg på sajten Linkedin kritiserar han nu Ionity, som hans bolag är delägare i, öppet.

Han berättar hur han hade svårt att hitta en ledig laddare på vägen till sin destiantion i Italien. Vid Brenner ska det bara ha funnits fyra laddstolpar – "för få", enligt Diess, när "alla så klart stannar vid köpcentret".

– Så jag körde vidare mot Trento. Trots kritiken ifjol: ingen toalett, inget kaffe och en laddpunkt ur funktion/trasig. Ett sorgligt tillstånd, skriver Herbert Diess på Linkedin.

– Det var allt annat än en premium-laddupplevelse, IONITY!

VW-chefens inlägg på LinkedIn.

Flera VW-chefer kritiska

Volkswagengruppen tycks vara missnöjda med Ionity, som man var med (genom dotterbolaget Porsche AG) och grundade i 2016 tillsammans med Daimler, BMW och Ford som en mostvarighet Teslas Superchargenätverk. Herbert Diess är nämligen inte den första chefen inom koncernen att offentligt uttrycka sitt missnöje.

Ifjol kritiserade bilmärket Volkswagens marknadsföringschef Silke Bagschick Ionity för dess dyra prissättning efter att nätverket infört en chockhöjning. I januari i år sa även Audis vd Markus Duesmann till tyska Handelsblatt att märket överväger att göra som Tesla och bygga ett eget nätverk.

Ett skäl kan vara att det gått mycket långsamt för Ionity, som i mars bad sina ägare om mer pengar för att sjösätta en stor expansion. Utav de 400 laddstationer (med drygt 2.400 laddpunkter) som Ionity ursprungligen räknade med att bygga fram till 2020 i Europa har man idag bara byggt ungefär 360.

Tesla firade i mars invigandet av sin 601:a Superchargestation i Europa, och snart ska tillverkaren även börja öppna upp Superchargers för ägare av andra märkens elbilar.

Väl rutet, Herbert!
Ja
672
7
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.