Sista chansen att leasa MG ZS EV för 1.990 kr/mån i Sverige

Kinesiska MG lockade med ett superlågt leasingpris och nu är orderboken nästan fulltecknad för i år. Endast ett fåtal reserverade exemplar finns kvar. Nästa årsmodell ska få ett större batteri – men blir samtidigt dyrare.

Annons
Annons

MG:s superkampanj för deras nya elbil ZS EV gav resultat. I juni körde den om (nästan) alla andra modeller på marknaden och blev Sveriges mest registrerade elbil med 1.665 nyregistreringar.

LÄS TESTET: MG ZS EV – mer än en prispressare?

Nu är kampanjen dock (nästan) slut i förtid. MG ZS EV har nämligen sålt slut för i år, något Vi Bilägare var först med att rapportera.

Distributören Hedin Bil meddelar att nästan hela årstilldelningen från fabriken på strax över 3.000 bilar nu är tingad.

– Den otroliga efterfrågan på MG ZS EV har varit över alla förväntningar. På fyra månader har vi sålt hela 2021 års tilldelning, uppger en talesperson till Recharge.

Undantagen är några få bilar som man lagt undan inför ett dussin planerade invigningar av MG-anläggnigar som ska hålla under de kommande veckorna.

– Under dessa invigningar finns en sista chans att införskaffa en ZS EV. Plug-in-hybriden MG EHS är fortsatt tillgänglig, säger talespersonen.

 
Sista chansen att leasa MG ZS EV för 1.990 kr/mån i Sverige

2022 års modell av MG ZS EV kommer att få ett högre pris, det exakta priset sätts i september. MG uppger att de jobbar med ett större batteri till nästa årsmodell som ska ge längre räckvidd.

Bilen säljs även i Indien sedan början av året och där har MG Motor India bekräftat att det nya batteripaketet får en kapacitet på 73 kWh, jämfört med det gamlas 44,5 kWh. Det ska ge en räckvidd på drygt 50 mil med landets egna körcykeltest som utförs av organisationen ARAI (Automotive Research Association of India).

Det motsvarar en ökning med drygt 19 procent jämfört med dagens modell som enligt ARAI har en räckvidd på 41,9 mil. Här i Europa beräknas den ha en räckvidd enligt EU:s WLTP-körcykel på 26,3 mil.

Annons
Annons
Rulla till toppen