BMW Vision Circular – hållbart koncept för 2040

Hur kan en lyxig elbil se ut 2040? BMW Vision Circular är ett svar på den frågan.

BMW Vision Circular – hållbart koncept för 2040

BMW tycks leka fritt och djärvt med sitt formspråk och kanske är Vision Circular ett sätt att testa nya designgrepp? Det är i vilket fall en framtidsvision för år 2040.

Enligt BMW-chefen Oliver Zipse är Vision Circular inte en försmak på hur "Neue Klasse" ska se ut. "Neue Klasse" är BMW:s kommande generation elbilar som ska ha premiär 2025.

BMW Vision Circular ska inte heller ses som en ersättare till BMW i3, trots liknande storlek.

 

Som namnet antyder har Vision Circular stort fokus på hållbarhet. BMW Vision Circular är helt byggd av återvunna material, förutom däcken som är gjorda av hållbart odlat naturgummi.

I närtid är målet för BMW Group att öka andelen återvunna material från 30 till 50 procent.

En annan viktig komponent i konceptet är att inte tillverka fler komponenter än nödvändigt. Därför finns det inget galler i fronten. De obligatoriska njurarna är i stället en del av strålkastararrangemanget.

Konceptbilen visar också att en bil inte behöver målas. Istället är större delen av karossen tillverkad av återvunnen och guldaktigt anodiserad aluminium. Baktill används värmebehandlat stål med en naturlig blå färgton.

För att maximera innerytrymmena har konceptbilen en lång hjulbas med korta överhäng både i fram och bak. Portaldörrar ger en större öppning till kupén.

Läckert koncept!
Ja
31
35
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.