Alrik kör nya snabba elbilen MG Marvel R!

Fem snabba frågor om elbilen MG Marvel R Performance som gör 0–100 km/h på 4,9 sekunder!

Alrik kör nya snabba elbilen MG Marvel R!

Berätta kort, vad är det för bil? 

Alrik: Det är givetvis en mellanklass-suv – det snabbast växande segmentet just nu. Och den är eldriven, tre motorer på totalt 299 hk. Rimligt rymlig.

Hur står den här sig jämfört med MG ZS? 

Alrik: Det är ett rejält kliv uppåt, en betydligt modernare bil som också känns lyxigare. Tekniken är mer avancerad och interiören finare. Men det lär också synas på prislappen. 

Där har vi det, den kanske mest intressanta frågan: vad kostar den?

Alrik: Det vet vi tyvärr inte ännu, priserna är inte klara, det kan nog dröja en månad till dess. Men för den här sportigaste versionen räknar man med ett pris mellan 490.000 och 550.000 kronor. Vad det sedan blir i privatleasing kan vi bara gissa.

Håller MG på att leta upp sina sportbilsrötter?

Alrik: Nja, det skulle jag inte påstå. Den är kvick men det är en suv. Tänk om man skulle satsa på att bygga en mindre sportbil, en modern MGB GT med eldrift, det skulle vara ett lyft för imagen och fantastiskt kul. Den här bilen känns som en modern kinesisk elbil i den lite billigare delen av marknaden, vilket det ju är. Vad jag försöker säga är att man har satsat stort på en rejäl infotainmentskärm, många självkörningssystem och så vidare – sådant som jag tror att kunderna väldigt gärna vill ha. Samtidigt har man prutat en del på detaljkvaliteten jämfört med premiummärkena. Och det är ju så det ska vara.

Berätta om något som överraskar.

Alrik: Tekniknivån. Bilen har värmepump och V2L – man kan alltså ladda andra bilar eller saker med bilen precis som med Huyndai Ioniq 5. Sedan är den också lätt, under 2.000 kilo vilket också imponerar. Batteriet är på 70 kWh och räckvidden uppges till 370 km. Tekniskt intressant är att de bakre motorerna har en tvåstegad växellåda. Snabbladdningen är däremot ungefär som för snittelbilen: 5–80 % på 43 minuter.

Det kommer en rejäl provkörningsrapport och även en kortare film med bilen – så håll ögonen öppna här på sajten!

MG känns heta just nu!
Ja
329
95
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.