Miljöpartiet: ”Förbjud nya bensin- och dieselbilar om fyra år”

Miljöpartiet vill tidigarelägga förbudet mot att sälja nya bensin- och dieselbilar till 2025. De vill också införa ett totalförbud mot försäljningen av fossila bränslen.

Miljöpartiet: ”Förbjud nya bensin- och dieselbilar om fyra år”

– Nu är det klimatnödläge på riktigt. Vi har fått en försmak i sommar vad konsekvenserna blir om vi inte klarar klimatmålet. Skogsbränder runt om i världen och översvämningar. Det här är bara början, säger språkröret Märta Stenevi (MP) med referens till FN-organet IPCC:s tidigare larmrapport, till Aftonbladet.

Regeringen har som mål att förbjuda försäljningen av nya fossildrivna bilar 2030. Miljöpartiet vill tidigarlägga slutdatumet till 2025 och år stöd av Vänsterpartiet.

Som ett nästa steg vill partiet se att fossila bränslen förbjuds helt till år 2030.

Moderaternas är starkt kritiska och deras klimatpolitiska talesperson Jessica Rosencrantz skräder inte orden:

– Jag tvivlar inte på att Miljöpartiet vill väl, men deras politik leder till motsatsen. Man lägger all sin tid på små symbolfrågor som plastpåseskatt och elcykelpremier. de missar helt det stora perspektivet som är att Sverige kommer behöva dubbelt så mycket mer el till 2045 om vi ska lyckas ställa om. Att då lägga ner kärnkraft och tvinga Sverige att starta igång oljekraftverk mitt i sommaren, det är inte klimatvänligt, säger hon till Aftonbladet.

Ja: Bra förslag från MP! Nej: Uselt förslag från MP!
Ja
146
942
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.