Tesla slutar med belöningar

Nu är det slut på gratis Supercharging. Tesla har meddelat att man slutat att belöna rekommendationer i så väl USA som Sverige.

Tesla slutar med belöningar

Teslas "referal program" – rekommendationsprogram – har tidigare gjort det möjligt att få olika belöningar när man anger en annan Teslaägares rekommendationskod vid beställning av en ny Tesla.

När programmet var som mest generöst gav Tesla till och med bort exemplar av sin kommande supersportbil Roadster (nyligen försenad ännu en gång till 2023). Det slutade Tesla dock med redan 2019 efter att erbjudandet blivit för kostsamt.

Sedan dess har det bara handlat om gratis snabbladdning vid Teslas Supercharger-stationer de första sex månaderna eller max motsvarande 150 mils räckvidd – samt chansen att vinna en Model Y. I våras cirkulerade dock obekräftade uppgifter om att Tesla ämnade att göra om rekommendationsprogrammet.

I dagarna avslutade istället Tesla programmet helt, utan förvarning. På tillverkarens svenska sajt går det nu att läsa följande meddelande:

"Vi vill tacka alla lojala Tesla-supportrar som varje dag hjälper oss att utföra vår mission genom att dela med sig av sin entusiasm för Tesla till vänner och familj. Bara under 2020 hjälpte Tesla-ägare till att påskynda världens övergång till hållbar energi genom att undvika 5,0 miljoner ton CO2e-utsläpp.

Från och med 18 september 2021 och tills vidare erbjuder vi inte längre rekommendationsbelöningar i din region."

Även om Supercharger-erbjudandet som mest kostade Tesla ungefär 2.000 kr per bil så lär det ändå ha synts på kontot. Sajten Electrek uppskattade i maj att erbjudandet kostat Tesla omkring 194 miljoner kronor bara under årets första kvartal.

 

 

Jag tror inte att Tesla kommer återinföra något liknande system igen.
Ja
141
48
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.