Northvolt satsar stort på R&D i Västerås

Northvolts forsknings- och utvecklingsanläggning i Västerås byggs ut till ett campus med ett tusen arbetsplatser. Satsningen kostar över sex miljarder kronor.

Northvolt satsar stort på R&D i Västerås
Så här ska anläggningen i Västerås se ut när den är klar.

Northvolts anläggning på Finnslätten i Västerås ska byggas ut och bli ett stort campus för forskning, tillverkning och återvinning av batterier.

– Det här kommer bli, vilket är unikt, världens första batteriforskningscampus som har hela batterivärdeskedjan samlad på en och samma plats, säger Northvolts kommunikationschef Jesper Wigardt till TT. 

Dessutom kommer ett nytt kundcenter att inrättas för att fungera som ett utrymme för partners, nystartade företag och högskolevärlden att träffas och samarbeta. 

Den första nya anläggningen är redan under uppbyggnad. Antalet anställda kommer att växa från 400 till omkring ett tusen personer.

– Genom att sammanföra alla delar av pusslet, på ett enda campus, kommer vi att vara unikt positionerade för att utveckla batterilösningar för den globala batterimarknaden, säger Yasuo Anno, utvecklingschef för Northvolt.

 
Bra satsning!
Ja
85
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.