Stor sug efter begagnade elbilar ger högre andrahandsvärde – upp 16 procent

Det finns en stor efterfrågan på elbilar, vilket har drivit upp priserna med 16 procent under hösten. Motsvarande ökning för bensinbilar är mindre än en procent.

Stor sug efter begagnade elbilar ger högre andrahandsvärde – upp 16 procent

Siffror från Blocket visar att medianpriset på en elbil i oktober ökat med 16 procent jämfört med augusti – från 309.800 kronor till 359.900 kronor på två månader.

Priserna är medianpriser för elbilar som är max tio år gamla och gått max 15.000 mil. Motsvarande prisökning på bensinbilar under samma period är mindre än en procent.

Elhybrider och bilar som går på miljöbränsle har ökar med fyra procent och dieselbilar med sex procent.

– Vi vet att intresset för elbilar är stort och växande och det märks verkligen även på begagnatmarknaden. Det finns mycket som driver intresset för elbilar, både de höjda bränslepriserna, en ökad miljömedvetenhet och subventioner spelar in, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket fordon.

Det rimmar ganska väl med de siffror som konkurrenten Kvdbil delade i förra veckan. Enligt dessa ökade försäljningen av både begagnade elbilar och laddhybrider ordentigt i Sverige under årets tredje kvartal, samtidigt som marknaden i stort bromsade in något.

Snabbast säljande elbilarna på Blocket (sep–okt)

  1. Audi e-tron
  2. Volkswagen e-Golf
  3. Tesla Model 3
  4. Renault Zoe
  5. Nissan Leaf
Jag vill också köpa en begagnad elbil!
Ja
143
125
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.