Alrik tittar på folkkombin MG5 Electric – siktar på 2.000 kr/mån!

En prisvärd helt elektrisk kombi borde kunna bli en folkbil. Och en första titt gör mig inte besviken, även om det finns en del saker som kunde vara bättre.

Alrik tittar på folkkombin MG5 Electric – siktar på 2.000 kr/mån!

40 mils räckvidd enligt WLTP och ett bagageutrymme på 479 liter räcker rätt långt för de flesta. Utrustningen är också riktigt bra och det som saknas i standardversionen jämfört med Luxury är i stort bara: regnsensor, 360-kamera, automatisk klimatanläggning, elinställbara framstolar och läderklädsel.

Faktum är vi nu har en provkörning av MG5 i Thailand ute här på sajten för dig som har premiummedlemskap. Har du inte det redan kan du sätta betyg på din bil så bjuder vi på en månad gratis som tack för besväret!

Oavsett, här är mina egna tre sämsta och bästa efter att ha kollat närmare på den nya ansiktslyfta versionen av MG5 i Sverige!

Minus

1 – Fäll baksätet och det blir en rejäl lasttröskel. Baksätets dyna kan inte vikas fram, så ryggstödet lägger sig ovanpå. Sittvinkeln i baksätet blir lite märklig eftersom golvet är rätt högt, på grund av batterierna. Men det är gott om utrymme för ben och huvud.

2 Snabbladdningen är inte snabb, 87 kW. Att bilen inte heller har en värmepump, som hade kunnat minskat räckviddstappet på vintern, är också en lite plump i protokollet.

3 Vi vet inte hur det är med säkerheten eftersom den inte har krocktestats ännu.

Plus

1 Bagageutrymmet är riktigt rymligt och lättlastat. Trots att det här är en konverterad bensinbil finns det inga batterier under lastgolvet, som dessutom är lågt.

2 Tack vare låg vikt och lågt luftmotstånd blir alltså räckvidden bra. Förbrukningen är enligt WLTP 17,5 kWh/100 km, vilket inte låter lika imponerande.

3 Priset givetvis! Det är inte klart i skrivande stund, men en av de MG-anställda som jag talar med säger att man siktar på "att göra om MG ZS, med 1.995 kronor per månad".

Det är inte marknadens bästa bil, men med erfarenhet av MG ZS tror jag att det här är en helt okej bil till ett riktigt bra pris. Dessutom lär det låga priset sätta press på konkurrenterna, så det kan bli ännu lägre privatleasingpriser på ett helt gäng nya bilar!

LÄS MER: MG ska bli Sveriges största elbilsmärke nästa år

MG5 kommer att bli en storsäljare i Sverige.
Ja
1181
147
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.