Provrapport: Vi kör sportiga elbilen Cupra Born

Testredaktör John Eriksson i Barcelona och kör Cupras sportiga VW ID.3-syskon Born, som förutom mer motoreffekt även bjuder på en del nya finesser. Och snabbare laddning, om du väljer rätt modell.

Provrapport: Vi kör sportiga elbilen Cupra Born

Tjena John, var är du och vad gör du?

– Jag har tagit mig ner till Barcelona och kör här Cupras nya helt elektriska modell Born. Den är väldigt nära släkt med VW ID.3, men den har en tuffare formgivning och bjuder faktiskt på några unika egenskaper som gör att vissa kunder kanske tycker att den är mer intressant än just Folkan.

Jaha, vad är det som särskiljer Cupras version?

– De erbjuder ett paket som heter e-Boost tillsammans med det stora och mellanstora batteriet som gör att man får högre motoreffekt, upp från 204 hästkrafter till 231. Då ingår samtidigt kraftigare bromsar fram. Väljer man e-Boost till det största batteriet får man samtidigt högre laddeffekt på 170 kW, vilket är 45 kW mer än vad ID.3 kan ta emot.

– Dessutom har antisladdsystemet ett sportläge med lite lösare tyglar och det går även att stänga av. Ingen av de möjligheterna finns i Folkan. Förutom om man rycker en viss säkring i den, i alla fall.

– Spontant skulle jag även säga att materialvalen i interiören på Born upplevs trevligare och mer påkostade.

Har du en personlig favorit efter din provkörning?

– Ja, men den avslöjar jag först i artikeln som kommer i tidningsutgåvan av auto motor & sport och på webben inom kort!

Cupra Born ger mig habegär!
Ja
263
40
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.