Därför nobbar svenska Hertz Tesla-dealen

Hyrbilsjätten Hertz har beställt 100.000 Teslabilar – ändå blir det inga Teslor i den svenska bilflottan. "Polestar 2 är den hetaste elbilen just nu", skriver Hertz, men det är inte därför de ratar Tesla.

Annons
Annons

I måndags kom nyheten att den amerikanska hyrbilsjätten Hertz lagt en order på 100.000 stycken Tesla Model 3 för 4,2 miljarder dollar, ungefär 36 miljarder kronor. Något som gav Teslas aktier en rejäl skjuts uppåt med 13 procent på New York-börsen

Cecilia Saberi, kommunikationschef på svenska Hertz, berättar för Dagens Industri att kunder hört av sig och undrat om Tesla-bilar kommer finnas tillgängliga att hyra i Sverige.

Svaret är nej. Svenska Hertz bestämmer själva vilka bilar som ska köpas in. Och det finns ett starkt skäl att inte köpa in Teslor i Sverige.

Hertz skriver på sin hemsida att ”Polestar 2 är den hetaste elbilen på marknaden just nu”.

– Just nu ser vi en hög efterfrågan bland elbilar på Polestar – en bil som vi är ensamma om att erbjuda våra kunder, säger Michel Basberber, försäljningschef Hertz i Sverige.

Därför nobbar svenska Hertz Tesla-dealen

Den verkliga anledningen till att svenska Hertz föredrar Polestar framför Tesla har inte med bilarnas egenskaper att göra.

Hertz globala affärsmodell bygger på franchiseverksamhet och i Sverige innehas rättigheterna av First Rent a Car AB.

– Vi ägs av Volvo Cars och tillhandahåller främst Volvo och Polestar, säger Hertz svenska kommunikationschef Cecilia Saberi till Dagens Industri.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen