Därför nobbar svenska Hertz Tesla-dealen

Hyrbilsjätten Hertz har beställt 100.000 Teslabilar – ändå blir det inga Teslor i den svenska bilflottan. "Polestar 2 är den hetaste elbilen just nu", skriver Hertz, men det är inte därför de ratar Tesla.

Därför nobbar svenska Hertz Tesla-dealen

I måndags kom nyheten att den amerikanska hyrbilsjätten Hertz lagt en order på 100.000 stycken Tesla Model 3 för 4,2 miljarder dollar, ungefär 36 miljarder kronor. Något som gav Teslas aktier en rejäl skjuts uppåt med 13 procent på New York-börsen

Cecilia Saberi, kommunikationschef på svenska Hertz, berättar för Dagens Industri att kunder hört av sig och undrat om Tesla-bilar kommer finnas tillgängliga att hyra i Sverige.

Svaret är nej. Svenska Hertz bestämmer själva vilka bilar som ska köpas in. Och det finns ett starkt skäl att inte köpa in Teslor i Sverige.

Hertz skriver på sin hemsida att "Polestar 2 är den hetaste elbilen på marknaden just nu".

– Just nu ser vi en hög efterfrågan bland elbilar på Polestar – en bil som vi är ensamma om att erbjuda våra kunder, säger Michel Basberber, försäljningschef Hertz i Sverige.

Den verkliga anledningen till att svenska Hertz föredrar Polestar framför Tesla har inte med bilarnas egenskaper att göra.

Hertz globala affärsmodell bygger på franchiseverksamhet och i Sverige innehas rättigheterna av First Rent a Car AB.

– Vi ägs av Volvo Cars och tillhandahåller främst Volvo och Polestar, säger Hertz svenska kommunikationschef Cecilia Saberi till Dagens Industri.

 
Jag kör hellre Tesla än Polestar!
Ja
688
512
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.