Volvo bekräftar tre kommande elbilar – så stora blir de

Nästa år är det dags att ersätta Volvo XC90 med en helt elektrisk suv. Därefter följer ytterligare två mindre bilar.

Volvo bekräftar tre kommande elbilar – så stora blir de

Planen var att ersätta dagens XC90 redan i år – en bil som skulle göras både som elbil och laddhybrid. Volvo insåg till slut att laddhybridernas saga går mot sitt slut och valde att optimera bilen för helt elektriskt drift, vilket gjorde att den försenades ett år.

Efterträdaren till XC90 kommer att få ett ny beteckning som är likt ett personnamn. Suven kommer att tillverkas i USA sida vid sida med Polestar 3 som delar samma bottenplatta. 

För närvarande går Volvos försäljning av elbilar med krypfart. De har inte ens sålt 20.000 elbilar i år. Men redan 2025 är planen att sälja 1,2 miljoner bilar, varav hälften helt elektriska. Med andra ord har Volvo stor tillit till sina kommande elbilar och den växande elbilsmarknaden.

I en intervju med Dagens Industri lättar Volvos finanschef Björn Annwall på förlåten kring de kommande elbilarna. Han berättar att efter den stora XC90-efterträdaren kommer en mindre suv än XC40 Recharge. Det låter med andra ord som att den länge beryktade XC20 får se dagens ljus.

Den tredje bilen blir en efterträdare dagens XC60, den mest säljande modellen i dag, och kommer innan 2025.

Med andra ord kommer Volvo att ha fyra elsuvar inom tre år – eller fem om man räknar nya C40 Recharge som en separat modell från XC40 Recharge.

Det finns även uppgifter om att Volvo ska komplettera med en elversion av S90 och V90 för att snabbt bredda sitt elbilsprogram.

Planerna ser lovande ut!
Ja
378
225
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.