Läsarbrev: Vad ska det bli av alla batterier? Hur ska staten ersätta fordonsskatten?

Hur bråttom har vi in i framtiden och har politikerna verkligen tänkt igenom det här med skatten och batterierna? Läsaren Janne ställer frågorna och Alrik svarar – att det blir bättre!

Läsarbrev: Vad ska det bli av alla batterier? Hur ska staten ersätta fordonsskatten?

Har du några frågor som behöver svar?
Ta kontakt med oss på redaktionen!


Hej,

Följer er och har ingenstans sett frågan vart ska staten, Bolund och de andra lekkamraterna ska hitta alla de miljader pengar som fossila bilister levererar in i dagiskassan i dagsläget?

Ingen verkar fundera på det i samhället ...

Och vad är det alla har så bråttom till i framtiden med tanke på att det ska gå på 5 minuter att ladda bilen och ha så mycket hästar som möjligt under huven?

Kommer alla hastighetsbegränsningar att upphöra? Då fattar jag!

Utöver det så undrar jag hur man löst återvinning av batterierna med tanke på de skriverier som grundaren av Håll Sverige Rent tillställt regeringen vid ett flertal gånger.

Helt sjukt vilken miljöbomb, dagens utsläpp är en fis i rymden …

Följer med spänning och förvåning hur utvecklingen sker.

Xpeng eller vilken peng var frågan!

Trevlig helg!

Janne


Alrik Söderlind, chefredaktör på Recharge och auto motor & sport.

"Pengarna kommer att komma in!"

Hej Jan! Ja, många frågor är det …

Vad jag hört kommer alla bilar i framtiden betala kilometerskatt, dyrare i städer, billigare på landsorten. Alltså efter trängselprincipen. Kanske gratis i Blattnicksele? Dyrare för förbränningsmotorbilar än elbilar såklart, staten vill ju inte uppmuntra till något annat.

En sak kan vi vara säkra på – vi som kör bil kommer att fortsätta få betala för det, i en eller annan form.

Snabb laddning är givet bra när man är på resa, eftersom det kortar köerna vid laddstationerna, det behövs inte lika många laddplatser.

Batterierna får redan ett "second life", det vill säga blir energilagring i exempelvis hus. Fler och fler lär skaffa solceller och då blir batterierna från elbilar, när de skrotas, en bra lagringsmöjlighet – även om de tappat en hel del kapacitet.

Man behöver inte ens ha solceller för att det ska vara vettigt, ladda batterierna under natten då det oftast finns mer kapacitet och priserna är lägre, för att sedan använda på dagen. 

När vi på redaktionen exempelvis pratat med eldsjälarna som håller på med att elkonvertera klassiker eller laga och uppgradera äldre elbilar har flera konstaterat samma sak: begagnade batteripaket är hårdvaluta – de säljs fort!

Återvinning av metaller jobbas det för övrigt hårt på. Nya företag växer upp och i dagarna gick Northvolt här i Sverige ut med att de framställt ett batteri helt från återvunna material. Jag tror att det blir bättre i framtiden än vad det är nu!

Alrik Söderlind

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.