Fisker Ocean kommer till Sverige – priserna klara

Fisker har en försvinnande liten del av den svenska bilmarknaden. Det ska ändras med den nya elsuven Fisker Ocean.

Fisker Ocean kommer till Sverige – priserna klara

Det är inte bara kinesiska bilmärken som vill ta del av den växande svenska elbilsmarknaden. Med den rymliga elsuven Ocean hoppas Fisker få ett större fäste i Sverige.

Utbudet av stora elektriska suvar är ännu magert. Fisker Ocean är 10 centimeter längre än dagens Volvo XC60 och borde fylla många familjers transportbehov. Dragvikten är som mest 1.815 kg.

Den billigaste versionen är Fisker Ocean Sport som kostar 450.000 kr i grundutförande. Sport-modellen är tvåhjulsdriven och har en elmotor som ger 275 hästkrafter. Räckvidden är 44 mil. 

De två andra versionerna är fyrhjulsdrivna. De dubbla motorerna ger Fisker Ocean Ultra 544 hästkrafter och en accelaration upp till 100 km/h på omkring 4 sekunder. Räckvidden är 61 mil. Grundpriset är 615.000 kr.

Dyrast är Fisker Ocean Extreme med 551 hästkrafter och en räckvidd på 53 mil. Sprinten till hundra kapas med några tiondelar. Grundpriset är 715.000 kr. Den som slår till snabbt får en extra välutrustad version kallas Ocean One för samma summa. 

Det kostar 250 US-dollar att förboka en Fisker Ocean på deras webbplats. Produktionen startar i november 2022. I Sverige, Norge och Danmark har Fisker tecknat avtal med Mekonomen Group om service.

Bra pris på Fisker Ocean Sport!
Ja
117
20
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.