Klart: Då lanseras elektriska Folkabussen VW ID Buzz

Produktionsversionen av Volkswagens hajpade elektriska konceptbil ID.Buzz närmar sig.

Annons
Annons

Volkswagens retromoderna, åttasitsiga konceptbil ID.Buzz visades redan i början av 2017 och senare samma år gjorde tillverkaren klart att den skulle nå produktion i år, 2022.

LÄS MER: Volkswagen ID.Buzz introduceras i början av 2022

Den tidsplanen kommer att hållas, vilket Recharge kunde rapportera redan i november. Då gjorde våra källor klart att produktionsbilen skulle lanseras under det första kvartalet.

Nu är det exakta datumet officiellt. ”Legenden återvänder 03/09/22 (9 mars, reds. anm.)”, skriver Volkswagengruppens vd Herbert Diess i ett inlägg på Twitter som även inkluderar ett kort animerat klipp:

 
 
 

Skissen som visas påminner mycket om tidigare bilder som tillverkaren delat på kraftigt kamouflerade exemplar av den kommande modellen, som bygger på Volkswagens elbilsplattform MEB.

 
 
 
Klart: Då lanseras elektriska Folkabussen VW ID Buzz

Enligt tidigare uppgifter kan vi vänta oss två olika versioner – buss och transportbil (”Cargo”). Båda ska få en räckviddssiffra på uppemot 55 mil enligt WLTP-körcykeln. Snabbladdningen ska inte slå några rekord; Att DC-ladda VW ID.Buzz till 80 procent ska ta ungefär en halvtimme.

Produktionen ska ske i Tyskland på VW:s Hannoverfabrik som ställts om till elbilstillverkning för ändamålet.

Vad priset blir är ännu inte klart, men Volkswagen öppnade orderböckerna för förhandsbokning exklusivt för svenska och norska kunder redan i början av december. Någon förbetalning har än så länge inte krävts, utan istället kommer den som lägger en bokning kontaktas av en VW-återförsäljare ”så snart bilen blir beställningsbar”.

 
 
 
Annons
Annons
Rulla till toppen