Officiellt: Då lanseras elektriska Folkabussen VW ID.Buzz

Produktionsversionen av Volkswagens hajpade elektriska konceptbil ID.Buzz närmar sig.

Officiellt: Då lanseras elektriska Folkabussen VW ID.Buzz

Volkswagens retromoderna, åttasitsiga konceptbil ID.Buzz visades redan i början av 2017 och senare samma år gjorde tillverkaren klart att den skulle nå produktion i år, 2022.

LÄS MER: Volkswagen ID.Buzz introduceras i början av 2022

Den tidsplanen kommer att hållas, vilket Recharge kunde rapportera redan i november. Då gjorde våra källor klart att produktionsbilen skulle lanseras under det första kvartalet.

Nu är det exakta datumet officiellt. "Legenden återvänder 03/09/22 (9 mars, reds. anm.)", skriver Volkswagengruppens vd Herbert Diess i ett inlägg på Twitter som även inkluderar ett kort animerat klipp:

 
 

Skissen som visas påminner mycket om tidigare bilder som tillverkaren delat på kraftigt kamouflerade exemplar av den kommande modellen, som bygger på Volkswagens elbilsplattform MEB.

 
 
 

Enligt tidigare uppgifter kan vi vänta oss två olika versioner – buss och transportbil ("Cargo"). Båda ska få en räckviddssiffra på uppemot 55 mil enligt WLTP-körcykeln. Snabbladdningen ska inte slå några rekord; Att DC-ladda VW ID.Buzz till 80 procent ska ta ungefär en halvtimme.

Produktionen ska ske i Tyskland på VW:s Hannoverfabrik som ställts om till elbilstillverkning för ändamålet.

Vad priset blir är ännu inte klart, men Volkswagen öppnade orderböckerna för förhandsbokning exklusivt för svenska och norska kunder redan i början av december. Någon förbetalning har än så länge inte krävts, utan istället kommer den som lägger en bokning kontaktas av en VW-återförsäljare "så snart bilen blir beställningsbar".

 
 
 
Äntligen, som jag väntat!
Ja
209
20
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.