Toyota bZ4X GR Sport Concept – kommande elbilen visad i sportig skrud

Toyotas första elbil byggd från grunden som en sådan ska lanseras i Sverige i år. Nu visar tillverkaren en sportigare version i konceptform.

Toyota bZ4X GR Sport Concept – kommande elbilen visad i sportig skrud

Denna helg hålls eftermarknadsmässan Tokyo Auto Salon (TAS) i mässanläggningen Makuhari Messe strax utanför den japanska huvudstaden. Som vanligt lockar den hela den japanska eftermarknaden som ställer ut det ena galna bilbygget efter det andra.

Trots att Japan än så länge inte är något elbilsland, med en marknadandel på en knapp procent, så är det faktiskt ett flertal utställare som kommit till mässan med eldrivna fordon i år. Dessa inkluderar bland annat den hopfällbara elhojen Icoma Tatamel.

På plats är också Toyota med sin motorsportavdelning Gazoo Racing som i år ställer ut i alla fall ett helt eldrivet koncept: Toyota bZ4X GR Sport Concept.

LÄS MER: Toyota bZ4X får "minst" 45 mils räckvidd och flygplansratt

Detaljerna är få men likt de GR Sport-varianter av Corolla, C-HR och dieselpickupen Hilux som redan erbjuds på den europeiska marknaden verkar det röra sig om en lite mer sportigt stajlad version av grundmodellen.

Endast ovan pressfoto har delats av tillverkaren, som framhåller att konceptbilen ska leverera "en förhöjd nivå av miljöprestanda och körglädje". Man tillägger också att den förutom de synbart större fälgarna och mattsvarta karosspanelerna också har sportstolar.

Förutom GR-koncepten visas syskonmärket Lexus laddhybridsuv NX 450h+ upp i tufft offroad-stuk och en speciell bronsfärgad lackkulör på TAS-mässan.

 
 

Lexus NX PHEV Offroad Concept visas också på Tokyo Auto Salon.

Tufft koncept!
Ja
82
20
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.