Nya Kia Niro växer på alla ledder

Nya generationen Kia Niro är större än sin föregångare på alla håll och kanter. Niro kommer som ren elbil, laddhybrid och vanlig hybrid.

Nya Kia Niro växer på alla ledder

Formen på nya Kia Niro visades upp i höstas på en mässa i hemlandet Sydkorea. Nu kommer mer information om bilen och senare i år blir det full lansering med möjlighet för oss att provköra.

Nya Kia Niro har vuxit en del jämfört med nuvarande modell: längd 4.420 mm (+65 mm), bredd 1.825 mm (+20 mm), höjd 1.545 mm (+10 mm) och axelavstånd 2.720 mm (+20 mm). Det ger en rymligare kupé och ett bagageutrymme som vuxit med 15 liter till 451 liter (VDA) i Niro Hybrid.

Liksom tidigare kommer Kia Niro erbjudas som hybrid, laddhybrid och elbil.

 

Kia Niro Hybrid har en 1,6-liters direktinsprutad bensinmotor som tillsammans med en elmotor på 32 kW ger 141 hästars systemeffekt. Kraften fördelas via en sexstegad dubbelkopplingslåda.

Kia har inte släppt några specifikationer för laddhybriden och elbilen e-Niro.

Genom geofencing kan bilen automatiskt växla över till elläge i miljözoner. Föraren kan även programmera egna zoner där bilen enbart ska gå på el.

Kia har försökt sänka luftmotståndet när de formgett bilen och lyckats nå 0,29 cW. Designen följer det nya formspråket "Opposites United".

Även interiören har fått en modernare design. Infotainmentsystemet stoltserar med en 10-tums panoramaskärm. Systemet kan uppdateras via nätet. Under skärmen sitter kontrollerna med dubbelfunktion för infotainment- och klimatkontrollsystem – ett sätt att reducera antalet knappar och vred.

Stolarna är konstruerade för att ta liten plats, väga lite och fungera som klädhängare.

Kia har naturligtvis även försett nya Niro med moderna förarassistanssystem som bland annat kan varna för kollisionsrisk med ett mötande fordon. Då läggs bromsarna an mot skivorna för att spara tid. Det finns också system för att underlätta parkering i trånga utrymmen.

 
Nya Niro är snyggare än den gamla!
Ja
294
82
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.