Ronny Svensson: Kommer bilköparna att få sina bonuspengar, Annika Strandhäll?

Tjänstebilsexperten Ronny Svensson på Ynnor AB svarar miljöminister Annika Strandhälls uttalande om den sinade budgeten för bonusutbetalningar i SVT Rapport.

Ronny Svensson: Kommer bilköparna att få sina bonuspengar, Annika Strandhäll?

Det här är en åsiktstext, det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Texten publicerades först på sajten tjänstebilsfakta.se


Miljöbonusen är redan slut eller tingad för 2022 till bilar som redan är levererade. Se tidigare artikel, vilken refererades till i SVT Rapport under torsdagen den 20 januari.

När SVT gjorde intervjun med miljöminister Annika Strandhäll angående att fylla på pengar som saknas, så att Transportstyrelsen kan betala ut bonus till redan beställda bilar svarade klimat- och miljöministern. – Nja, vi får komma tillbaks till det här, jag kan ju inte sitta och lova en massa pengar framåt säger Annika Strandhäll (S) i SVT-inslaget.

Orderstocken aldrig har varit större i svensk bilhandels historia, ca 135.000 bilar ligger i orderböckerna hos generalagenterna, och av dess är drygt 41.000 rena elbilar och 29.000 laddhybrider och sålda där köparen räknar med bonusutbetalning.

Med Ynnors kalkyler som grund är redan 2.870.000.000 kr i bonus till elbilar tingade, och ytterligare 943.000.000 kr tillkommer för totalt ca 3,8 miljarder i de bonuskrav på bilar som ligger för leverans.

Det är otroligt viktigt att Regeringen fyller på Transportstyrelsens konto för bonusutbetalningar, och ger långsiktiga besked om hur miljöbonusen kommer att hanteras fram Reöver, anser jag.

För att om miljöbonusen försvinner ökar månadskostnaden med 1.900 kr per månad!

Jag avvaktar med att köpa ny bil tills Regeringen fyllt på ”bonuskontot”.
Ja
612
136
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.