Musks dysta besked: Inga nya Tesla-modeller 2022

Elon Musk säger att det är meningslöst att presentera nya bilmodeller i år, trots att Tesla säljer bra och precis har gjort en rekordvinst.

Annons
Annons

Förra året slog Tesla nya tillverknings- och leveransrekord vid varje kvartal och att företaget gjort en rejäl vinst kom inte som en överraskning när årsresultatet presenterades. Möjligen förvånade summan vissa: 5,5 miljarder dollar – över 50 miljarder kronor.

Många lär ha hoppats att Elon Musk skulle bli mer konkret om kommande bilmodeller. Men, det blev inga glädjebesked. Istället beklagade Tesla-vd:n sig flera gånger på scen.

Enligt Elon Musk är det meningslöst att introducera nya modeller just nu. Teslas produktion begränsas av halvledarbristen, så nya modeller leder inte till ökad produktion

Pickupen Cybertruck kommer först 2023, meddelande Elon Musk. Den var ursprungligen tänkt att lanseras 2021 och sköts senare upp till 2022.

Sportbilen Roadster försenas ytterligare. Bilen visades 2017 och kommer kanske 2023. Musk lovar inget bestämt.

 
 
 
Musks dysta besked: Inga nya Tesla-modeller 2022
Tesla Roadster visades 2017, men skjuts ständigt på framtiden.

Ingen lågprismodell

Musk dementerade även uppgifterna om att en lågprismodell med en prislapp på 25.000 dollar är i nära antågande.

 – Vi arbetar för närvarande inte på en bil för 25.000 dollar. Någon gång kommer vi att göra det. Vi har nog på tallriken just nu. För mycket på vår tallrik, ärligt talat, sa Elon Musk i natt.

Elon Musk meddelade också att Tesla Model Y som tillverkas i Texas kommer att få de nya 4680-battericellerna under årets första kvartal. Bilar som byggs i Berlin kommer fortsatt använda de nuvarande 2170-cellerna.

 
 
 
Annons
Annons
Rulla till toppen