Nytt patent avslöjar: Så blir Ferraris första elbil

Lanseringen av den italienska supersportbiltillverkarens första elbil har utlovats till 2025. Nu verkar Ferrari ha beviljats ett amerikanskt patent för bilen, som kan komma att erbjudas med en räckviddsförlängare.

Nytt patent avslöjar: Så blir Ferraris första elbil
Det nya patentet som beviljats i USA säger ingenting om den nya modellens design, men silutten i denna ritning påminner starkt om dagens mittmotor-Ferraris.

Ferrari, kända för sina sportbilar med tolv-, åtta- eller sexcylindriga bensinmotorer, berättade ifjol att man för första gången har en elbil på gång.

– Vi ser mycket fram emot att visa upp vår första elbil 2025, och ni kan vara säkra på att denna modell kommer att infria alla era förväntningar och drömmar på vad våra designers och ingenjörer i Maranello kan åstadkomma. Det kommer vara en milstolpe i vår historia, sa tillverkarens dåvarande vd John Elkann under ett aktieägaremöte.

Sedan dess har det varit tyst – fram tills nu. I ett nytt patent som publicerats av det amerikanska patentverket avslöjas en hel del om den kommande elbilen. Exempelvis att den kan komma att erbjudas med en "värmemotor".

Tvåsitsig med mittmonterat batteripaket

Olika battericeller är bra för olika saker. Ferrari verkar därför vilja använda en blandning i sin kommande elbil.

Ferraris första elbil får ett rejält batteripaket som tar upp både golvet och utrymmet bakom föraren och passageraren. Medan den främre golvdelen är avsedd för cylindriska battericeller ska den bakre lådan kunna fyllas med celler av alla de sorter – påsar, prismatiska eller cylindriska – för att låta Ferrari utnyttja fördelarna med varje.

Någon kapacitet eller räckvidd nämns inte men lösningen med att husera batterierna i ett mittmonterat paket känns igen från Lotus och Alpines kommande elbilsplattform E-Sports som sägs ha en kapacitet på 66–100 kWh beroende på konfiguration.

Plats för räckviddsförlängare

I sitt patent uppger Ferrari att deras elbil ska kunna ha en förbränningsmotor antingen i nosen eller längst bak, bakom batteripaketet.

Till skillnad från britterna och fransmännens plattform så har Ferraris dock utrymme för en "värmemotor", eller förbränningsmotor, enligt patentet. Denna ska enligt dokumentet, som rubriceras "ELECTRIC OR HYBRID SPORT CAR", kunna monteras antingen längst fram eller längst bak på bilen.

Det lär betyda att det rör sig om en mindre bensindriven räckviddsförlängare likt nedlagda BMW i3 REx eller tävlingsbilen Audi RS Q e-tron som deltog i årets Dakarrally. Detta eftersom utrymmena ser ut att vara alldeles för små på patentritningarna för att rymma en fullstor V8- eller V12-motor med tillhörande växellåda.

Botten på den bakre delen av batteripaketet är vinklad uppåt något och formar en del av bilens bakre diffusor, enligt patentet.

Bilen på patentritningen tycks ha utrymme för ett avgassystem med mittmonterade pipor, likt exempelvis laddhybriden Ferrari 296 GTB.

Om någon variant med räckviddsförlängare verkligen visas up när Ferrari slutligen drar av täcket på sin elbil 2025 är dock inte säkert. Patentet, som utfärdades 11 januari i år, skickades in till det amerikanska patentverket för mer än två år sedan den 20 december 2019.

Vill du läsa patentet hittar du det här på myndighetens hemsida.

Tror du att Ferrari kommer att lansera en elbil med räckviddsförlängare 2025?
Ja
66
62
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.