Magnus kör Volkswagen ID. Buzz i Köpenhamn

ID Buzz närmar sig lansering och fotoreporter Magnus Fröderberg har fått provköra i Köpenhamn.

Annons
Annons

Hej Magnus, var är du denna gång?
– 45 minuter hemifrån, i Köpenhamn! 

Hemifrån? Men du har ju bott i Stockholm sedan 90-talet?
– Skåne är hemmahemma såklart.

Magnus kör Volkswagen ID. Buzz i Köpenhamn
Även om prototypen har fått psykedelisk tejpning blir den färdiga bilen inte lika ”flower power”-mässig som konceptbilen. Men en del kul ”easter eggs” finns i bilen för den som letar noga.,

Nåväl, vad kör du för bil? Eller ska vi kalla det en buss?
– Jag har blivit inbjuden att provköra nya ID. Buzz på gatorna i Köpenhamn. Man kan kalla den MPV eller minibuss. Den kommer också som hantverkarbil och heter då Cargo. Storleken ligger mellan Caddy och Transporter.

Hur är den att köra?
– Jag har massor att berätta om hur ID. Buzz är att köra och om alla olika utföranden den kommer i, men vi får inte berätta det förrän alla journalister har hunnit provköra. De har bara tre bilar, så provkörningen sker under flera veckor i olika städer i norra Europa.

Men något kan du väl berätta?
– Jadå, det finns ju en del som är känt. Som att den bygger på samma elektriska MEB-plattform som exempelvis ID.4, men har en större kaross. Bilen kan beställas med fem, sex eller sju sittplatser. Det senare alternativet finns bara med den längre versionen. Bilen kan förbokas redan nu.

Magnus kör Volkswagen ID. Buzz i Köpenhamn
Cargo-versionen.

När kan du berätta mer?
– Den 9 mars har ID. Buzz världspremiär och då blir alla specifikationer officiella, men jag kommer att  berätta mer om bilen tidigare än så. Det kommer en utförlig provkörningsrapport i nästa nummer av auto motor & sport och här på mestmotor.se.

Annons
Annons
Rulla till toppen