Utvecklingschefen: ”Polestar 5 byggs på vår första helt egenutvecklade plattform”

Polestar har dragit av täcket på sin nya, egenutvecklade elbilsplattform som den kommande Porsche-utmanaren 5 ska bygga på. Vi fick en pratstund med Polestars brittiske utvecklingschef Steve Swift om arbetet bakom plattformen.

Utvecklingschefen: ”Polestar 5 byggs på vår första helt egenutvecklade plattform”
Polestar 5 bygger på en helt ny plattform, som utvecklas i Storbritannien.

Polestar Precept, eller Polestar 5 som den kommer att heta, tar ett stort tekniskt steg från Volvo. Sedan drygt två år har en ny aluminiumplattform utvecklats i England, eftersom det hade varit omöjligt att bygga en så låg och sportig bil på den teknik som delas med Volvo i exempelvis kommande Polestar 3.

Att plattformen och chassit utvecklas i England beror delvis på att det finns en lång tradition av att bygga sportbilar och tävlingsbilar där och "det tekniska motorsportarvet där man tittat på ett regelverk och snabbt tagit fram den bästa lösningen passar Polestar perfekt", säger Steve Swift – som i dagsläget har drygt 280 anställda som snart är 500. Under de två åren har man vuxit ut sina lokaler två gånger och snart är det dags för ännu en flytt.

Steve Swift, utvecklingschef på Polestar.

"Vi vill visa vilken dynamik som varumärket Polestar står för och då krävs det en riktigt lätt och styv plattform", säger han till Recharge.

Hur mycket vikt man kommer att spara på den limmade aluminiumstrukturen vill inte Steve svara på i dagsläget, eller hur mycket styvare den kommer att bil. Men klart är att det blir en mycket krocksäker och lätt struktur som ska ge en "underhållande körupplevelse och därtill riktigt hög komfort", enligt honom.

En stor utmaning med Polestar 5 är att vara Precept-konceptet troget när det gäller bilens höjd samtidigt som utrymmena ska vara bra.

"Utan aluminiumchassit hade det inte blivit någon Polestar 5, vi hade inte kunnat bygga en så låg bil på den befintliga Volvoplattformen. Kombinationen av takhöjd och markfrigång krövde en ny teknik.

Gissningsvis blir Polestar 5 en nischbil även i Polestars modellprogram och därför kan man motivera utvecklingskostnaderna och tillverkningskostnaderna som kommer med aluminiumkonstruktionen.

"Balansen mellan kostnad och volym blir rätt", säger Steve Swift till Recharge.

På frågan om Polestar samarbetar med sina Geely-koncernkamrater Lotus, som också håller på med en elbilsplattform, i utveckingsarbetet blir svaret kort: "Nej, vi har ett vänligt konkurrensförhållande".

Polestar 5 kommer inte heller att använda sig av den så kallade "megagjutnings"-tekniken som Tesla håller på att introducera och som Volvo ska ha i sina kommande modeller – med stora bärande stycken.

På en fråga om Polestar 5 blir lika sportig som Porsches konkurrerande modeller säger Steve: "Vi kommer att erbjuda en mer sofistikerad bil, som både blir spänstig att köra men också riktigt komfortabel. Förare som gillar att köra bil kommer att få sitt, medan de som mer vill ha en skön bil också kommer att bli mycket nöjda."

Nästa fråga: Kommer Polestar 5 att ha ställbar fjädring som går att justera inifrån kupén – slipper man gå ur bilen och lägga sig på knä (som med dagens Polestar 2) om man vill gå från sport till komfort?

Här kommer det ett skratt som svar, vilket är öppet för var och en att tolka, men det viktigaste som Steve vill säga i dagens intervju, där han för övrigt öppnar upp för att vi längre fram ska kunna komma på besök och titta på utvecklingen är:

"Polestar är verkligen ett eget märke som utvecklar egna bilar!"

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.