O2: En Roadster från Polestar – som utmanar Porsche!

Visst har vi hört att Polestar har Porsche som sin huvudkonkurrent, men att man verkligen ska bygga sportbilar kommer som en överraskning! Här är Polestar O2 – som kommer med en drönare!

O2: En Roadster från Polestar – som utmanar Porsche!
Konceptbilen Polestar O2 med nedfällt tak. Den bygger på samma aluminiumplattform som Polestar 5.

Visst säger Polestar att O2 är en konceptbil, men än så länge har man aldrig unnat sig lyxen att visa upp ett koncept som inte längre fram ska förverkligas i produktion. Den lilla eldrivna roadstern bygger på samma lätta och vridstyva aluminiumchassi som Polestar 5 – före detta konceptbilen Precept.

Vi vet att Porsche jobbar för högtryck med en eldriven Boxster/Cayman. Det finns redan eldrivna prototyper och laddhybrider. Men när dessa börjar säljas har man inte kommunicerat. Vissa påstår att det sker redan nästa år medan 2025 också nämns.

Vd Thomas Ingenlath kallar O2 för "Vårt varumärkes hjältebil", men den ska väl heta Polestar 6? Det vore ingen dum idé, för vad är sexigare än en lätt, öppen eldriven roadster?

Fokus ligger självklart inte på hyperprestanda, som i Tesla Roadster, utan på körglädje i lägre hastigheter. Bilens chassi utvecklas likt Polestar 5 i England, och de båda bilarna delar mycket teknik. Man talar om en styv, agil, lätthanterlig bil med mycket bra styrkänsla.

Effekt, prestanda och räckvidd talar man inte om, men ska vi gissa på en motoreffekt runt 400-500 hk och en WLTP-räckvidd på 50-60 mil?

Bilen är en 2+2, vilket alltså betyder att det finns ett mindre baksäte. Aerodynamiken sägs vara bra med lågt luftmotstånd och ett bra luftsläpp längst bak.

Stora delar av interiören ska tillverkas av återanvänd plast av en sort, vilket i sin tur ska göra det enklare att återanvända materialet den dagen bilen ska tillbaka till kretsloppet. Även metallanvändningen har sikte på hållbar återranvändning.

Polestar skriver dessutom själva namnet som "O2" (med nedsänkt 2:a). Eftersom det är en roadster är namnet en anspelning på syre.

Till stor glädje för alla som gillar att filma och lägga ut saker på sociala medier finns det en drönare av märket Hoco Flow i baksätet. Den kan lyfta under körning och följer automatiskt bilen i hastigheter upp till 90 km/h, för att sedan själv landa i bilen. Det finns olika flyglägen beroende på om man vill ha mer landskapsvyer eller en tajtare sportigare film.

Självklart laddas filen till bilens navigationsskärm, och när man väl stannat kan man skicka iväg den.

När kan Polestar 6 bli verklighet? Företaget ska släppa en ny modell per år, från och med i år. Det betyder Polestar 3 2022, Polestar 4 2023, Polestar 5 2024 och alltså 2025 för den sexiga lilla roadstern!


Visa album
Ge mig en P6!
Ja
379
48
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.