Nissans knäppa tilltag: Elbilen serverar ramennudlar

För att demonstrera hur avancerat deras nya system för elektrisk fyrhjulsdrift är har Nissan byggt en liten elbil som levererar ramen snabbt och bromsar hastigt – utan att spilla ens en droppe.

Annons
Annons

Nissans ”e-4ORCE” fyrhjulsdrift som används i deras försenade elbil Ariya har fått ett nytt användningsområde. Nämligen matleverans, mer specifikt i miniatyrformat.

För er som avnjuter en bit sushi då och då är uttrycket ”sushi train” vedertaget. Det är ett litet rullband i restaurangen som sträcker sig från köket ut till ditt bord och på så vis ersätta servitören. Definitivt smidigt – men inte snabbt.

Nissan har nu revolutionerat systemet genom att skala ned sin teknik för elektrisk fyrhjulsdrift för att fungera i en liten robot som de kallar för Nissan e-4ORCE Ramen Counter.

Nissans knäppa tilltag: Elbilen serverar ramennudlar
Elbil och självkörande ramenbricka på hjul – lika som bär? Mjukvaran som styr ska i alla fall vara den samma.

I reklamvideon man skapat syns den lilla roboten leverera den japanska nudelsoppan i rask takt – utan att spilla en droppe, trots snabba inbromsningar.

Ett bevis för att systemets ”dynamiska kontroll” av robotens två elmotorer är mycket precis, ska vi tittare förstå.

I fullstora elbilar ska e-4ORCE ge bättre åkkomfort, menar Nissan som tillägger att det är enklare att visa upp systemets prestanda och förmågor i den lilla soppbärande roboten än vad det är i en vanlig bil.

Se klippet:

Annons
Annons
Rulla till toppen