Lucid bekräftar Europalansering – då kommer lyxiga elbilen till Sverige

Har varit på gång länge – men nu är den snart här. Lucid Air landar i Tyskland i juni.

Annons
Annons

Den amerikanska elbilstillverkaren Lucid kommer att börja exportera sin elektriska lyxsedan Air till Europa och Mellanöstern i juni eller juli i år, och fortsätta till Kina år 2023. Det bekräftar en talesperson för företaget till Autocar.

Försäljning kommer att rullas ut i ett dussin europeiska länder, inklusive Sverige och Norge. Lucid planerar också en högerstyrd bil för Storbritannien.

Den nu slutsålda lanseringsversionen av Lucid Air, kallad Dream Edition Performance, marknadsfördes med över 1 100 hästkrafter och en räckvidd på 76 mil. Fler versioner är på gång, såväl billigare varianter som en tremotorig modell med ännu mer effekt.

Hur mycket bilen kommer att kosta i Sverige vet vi inte ännu. I USA börjar priserna på omkring 750 000 kronor för den billigaste varianten. Tidigare nämnda Dream Edition Performance kostade motsvarande 1,6 miljoner kronor.

Lucid har varit mycket omtalat de senaste åren. Företaget grundades i Kalifornien år 2007, men debutmodellen Air sattes inte i produktion förrän sensommaren 2021. Modellen har sedan dess prisats för sin imponerande prestanda och långa räckvidd.

Teslas före detta teknikchef Peter Rawlinson är vd för Lucid. Han var chef för utvecklingen av Tesla Model S innan han började jobba för Lucid år 2013.

 
 
 
 
 
Annons
Annons
Rulla till toppen