Renault kan bli två företag – vill bryta ut elbilarna

Renault kan bli två företag – en utbrytning av elbilsdelen är uppe för diskussion.

Annons
Annons

Renault överväger att dela sitt företag i två och skapa ett separat bolag för sin elbilsverksamhet. Det nya elbilsföretaget kan också vara aktuellt för en separat börsnotering under andra halvan av 2023. Detta enligt obekräftade uppgifter till Automotive News.

Renault överväger också att sälja en del av sitt 43-procentiga innehav i Nissan. Båda dessa manövrar skulle generera stora summor pengar som kan användas för att snabba på elbilsomställningen.

Renault meddelar också att de ”gör framsteg” i att förhandla om framtiden för ryska AutoVaz, som bland annat tillverkar Lada och som Renault äger 68 procent av. Ryssland var en viktig marknad för Renault fram till att de meddelade att de stoppar sin verksamhet i landet efter invasionen av Ukraina, vilket ledde till att Renault skrev ned sin vinstprognos för året från fyra till tre procent.

Renault är inte ensamma om att separera elbilar från förbränningsbilar. I mars meddelade Ford att de delar upp sitt företag i en elbilshalva kallad Ford Model e och en del med förbränningsmotorer kallad Ford Blue. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons
Annons
Rulla till toppen