Volkswagen ska utmana Tesla Cybertruck, Rivian R1T och Ford F150 Lightning med eldrivna Scout!

Eldrivna pickuper och större suvar är nästa stora kassako för världens bilföretag och Volkswagengruppen är all in med varumärket Scout som man fick på köpet av lastbilstillverkaren Navistar.

Volkswagen ska utmana Tesla Cybertruck, Rivian R1T och Ford F150 Lightning med eldrivna Scout!
Så här tänker sig Volkswagengruppens designers att deras pånyttfödda International Harvester Scout ska se ut.

VAG har gett efter för trycket från sina amerikanska återförsäljare som inget annat än önskat sig stora pickuper och maffiga suvar. Man utökar alltså sin varumärkesportfölj med ett klassiskt amerikanskt varumärke och startar ett helt nytt företag: Scout.

Bilarna ska byggas på en egen specifik elbilsplattform, framtagen för dessa bjässar. De första modellerna lär vara klara 2026, men redan nästa år ska vi får se de första prototyperna.

– Eldrift ger oss en historisk möjlighet att ta oss in på denna enorma och mycket lönsamma marknad, vilket visar på vår ambition att bli en stor spelare i USA, säger koncern-vd Herbert Diess i ett uttalande.

Pickuper är oerhört populära på den amerikanska marknaden, där de står för runt 15 procent av marknaden. VW vill kapa åt sig minst tio procent av hela de amerikanska bilmarknaden.

International Harvester Scout II (1971–80). FOTO: John Lloyd/Flickr, cc-by-2.0.

Volvo borde också satsa på en pickup!
Ja
91
44
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.